Fűszeres savanyított papaya üvegben tálalva

Fűszeres papaya savanyítva

A fűszeres savanyított papaya egy izgalmas és egzotikus fogás, amely az édes és savanyú ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. A papaya természetes édessége remekül kiegyensúlyozza az ecet savanyúságát, míg a chili és a fekete bors enyhe csípősséget kölcsönöz neki. A trópusi konyhákban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, hogy még izgalmasabbá tegyék ezt a különleges gyümölcsöt. Ez a savanyúság remekül illik grillezett húsokhoz, sajtokhoz vagy akár gourmet salátákhoz is. Ha szereted a pikáns és egzotikus ízeket, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss papaya
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
50 g Méz
30 g Barnacukor
15 g
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag
1 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A papayát hámozd meg, magjait távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.

    A félig érett, keményebb papaya a legalkalmasabb a savanyításhoz, mert nem esik szét.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a papaya darabokat.

    Győződj meg róla, hogy az üveg tiszta és száraz, hogy elkerüld a penészedést.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A chili pelyhekkel vigyázz, mert a savanyítás során az ízük még intenzívebbé válik.

    4

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a papayára öntöd.

    A túl forró páclé megpuhíthatja a papayát, ezért fontos, hogy langyosra hűljön.

    5

    Öntsd a langyos páclevet a papayára, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha a papaya nem merül el teljesen a lében, használj egy kis súlyt (pl. egy kisebb üveget), hogy lenyomd.

    6

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a papayát legalább egy hétig érni a hűtőben.

    7

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    A savanyított papaya remekül illik húsételekhez, salátákhoz vagy akár desszertekhez is.