Gamjatang Jjigae, koreai sertéshúsos leves kimchivel és zöldségekkel

Gamjatang Jjigae

A Gamjatang Jjigae egy koreai leves, amely a sertéshús és a krumpli keverékéből készül, fűszeres kimchivel és egyéb zöldségekkel gazdagítva. Az étel népszerű a koreai háztartásokban, különösen a hűvös hónapokban, mivel felmelegíti a testet és gazdag ízvilágot ad. A leves fűszeres, csípős ízét a chilipehely és a kimchi adja, miközben a krumpli és a hús lágy textúrája tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres alapot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Disznóhús (pl. csont nélküli sertéshús)
3 db Krumpli
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Cukkini
100 g Kimchi
700 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhúst vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre.

    A hús könnyebben megpuhul, ha a főzés előtt először egy kicsit megpirítod.

    2

    A krumplit hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a cukkinit pedig szeleteld fel.

    A krumpli gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vágod. A cukkinit ne főzd túl, hogy ne veszítse el roppanósságát.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt, fokhagymát, hagymát és kimchit. Hozd felforra.

    A chilipehely hozzáadásával fűszeresebbé teheted a levest, de ízlés szerint szabályozhatod.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a felvágott húst, krumplit és cukkinit. Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek és a hús megpuhulnak.

    Ha a hús túl nagy darabokban van, hosszabb főzési időre lesz szükség, hogy teljesen megpuhuljon.

    5

    A végén ízesítsd sóval, és tálald forrón.

    A Gamjatang Jjigae frissen a legfinomabb, és friss rizst is kínálhatsz hozzá.