Gigantes plaki vörösborral tálalva, friss petrezselyemmel

Gigantes plaki vörösborral ízesítve

A Gigantes plaki egy tradicionális olasz étel, amely gazdag, ínycsiklandó ízekkel rendelkezik. A bab és a vörösbor kombinációja mély aromákat hoz létre, míg a fokhagyma és a paradicsom frissítik és kiegyensúlyozzák az ízeket. Az ételt gyakran tálalják meleg, friss kenyérrel, és egy csipetnyi friss petrezselyemmel díszítve. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás egy családi vacsorához vagy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gigantes bab
200 ml Vörösbor
3 ek. Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Vörös paprika
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 db Paradicsom
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot egy nagy tál vízben áztasd 8-10 órán keresztül, majd öblítsd le.

    Az áztatás segít megpuhítani a babot, és csökkenti a főzési időt.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő pirítása segít, hogy ízletesebbek legyenek.

    3

    Tedd hozzá a felaprított vörös paprikát és a pirospaprikát, majd főzd őket együtt 3-4 percig.

    A pirospaprika adja meg a dish jellegzetes fűszeres ízét.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat és a cukrot, és hagyd főzni őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsom és a cukor egyensúlyozza ki az étel savasságát és gazdagítja az ízeket.

    5

    Öntsd hozzá a vörösbort és a sót, majd hagyd felforrni.

    A vörösbor gazdagítja az étel ízét, és mélyebb aromát ad neki.

    6

    Amikor felforrt, add hozzá a babot, és főzd lassú tűzön 40-45 percig, amíg a bab megpuhul és a szósz sűrűsödik.

    Ne keverd túl gyakran, hogy ne törjön össze a bab. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    7

    A kész ételt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald forrón.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szépen díszíti.