A gigantes babot egy nagy tál vízben áztasd 8-10 órán keresztül, majd öblítsd le.
Az áztatás segít megpuhítani a babot, és csökkenti a főzési időt.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő pirítása segít, hogy ízletesebbek legyenek.
Tedd hozzá a felaprított vörös paprikát és a pirospaprikát, majd főzd őket együtt 3-4 percig.
A pirospaprika adja meg a dish jellegzetes fűszeres ízét.
Add hozzá a felkockázott paradicsomokat és a cukrot, és hagyd főzni őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsom és a cukor egyensúlyozza ki az étel savasságát és gazdagítja az ízeket.
Öntsd hozzá a vörösbort és a sót, majd hagyd felforrni.
A vörösbor gazdagítja az étel ízét, és mélyebb aromát ad neki.
Amikor felforrt, add hozzá a babot, és főzd lassú tűzön 40-45 percig, amíg a bab megpuhul és a szósz sűrűsödik.
Ne keverd túl gyakran, hogy ne törjön össze a bab. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
A kész ételt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald forrón.
A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szépen díszíti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.