A friss gyömbért hámozd meg és vágd apróra. Tedd egy nagy lábasba.
A friss gyömbér erőteljes ízt ad a chutney-nak, és a darabolás segíti az ízek gyorsabb kibontakozását.
A fokhagymát is apróra vágd, majd add hozzá a gyömbérhez.
A fokhagyma és gyömbér kombinációja erős, aromás alapot ad a chutney-nak, de ügyelj, hogy ne tegyél túl sokat, ha nem szeretnéd túl intenzíven.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd jól össze.
A fahéj és koriander gazdagítja az ízeket, míg a chili csípősséget biztosít. Ha enyhíteni szeretnéd a csípősséget, csökkentsd a chili mennyiségét.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben folyamatosan keverd meg a chutney-t, hogy elkerüld a leégést. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.