Gluténmentes citromos cupcake tálalva

Gluténmentes Citromos Cupcake

A citromos sütemények frissességükkel és üde ízükkel az egyik legnépszerűbb desszertek közé tartoznak. A gluténmentes változatok különösen kedveltek azok körében, akik érzékenyek a hagyományos lisztre, de nem szeretnének lemondani az ízekről és a puha állagról. A citromos sütemények már évszázadok óta népszerűek, hiszen a citrusfélék kiválóan feldobják az édességeket. Ez a recept tökéletes választás nyári délutánokra vagy egy könnyű desszertként egy ünnepi alkalomra. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld meg egy kevés mákkal vagy fehér csokoládéforgáccsal megszórni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Gluténmentes lisztkeverék
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Növényi tej
10 g Sütőpor (gluténmentes)
10 g Citrom reszelt héja
50 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
200 g Krém sajt (gluténmentes)
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    Ellenőrizd, hogy a sütőd pontosan tartja-e a hőmérsékletet, mert a gluténmentes sütemények érzékenyebbek a hőingadozásra.

    2

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    Használj jó minőségű, bevált gluténmentes lisztkeveréket a legjobb eredmény érdekében. A keveréket szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Addig habosítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten használd. A citromhéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a sárga részét reszeld le, a fehér keserű.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat, a növényi tejet és a citromlevet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A gluténmentes lisztkeverék hajlamos a szárazságra, ezért ne keverd túl a tésztát. Csak addig keverd, amíg az összetevők össze nem állnak.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A gluténmentes muffinok hajlamosak lehetnek a ragadásra, ezért alaposan zsírozd ki a muffin formákat, vagy használj papírkapszlikat. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.

    7

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a citromos krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tejszínt ne verd túl, mert kicsapódhat.

    8

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a citromos krémmel és reszelt citromhéjjal a tetején.

    A krémet hűtőben tárold felhasználásig, hogy ne olvadjon meg. A díszítéshez használhatsz habzsákot is.