Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
Ellenőrizd, hogy a sütőd pontosan tartja-e a hőmérsékletet, mert a gluténmentes sütemények érzékenyebbek a hőingadozásra.
Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
Használj jó minőségű, bevált gluténmentes lisztkeveréket a legjobb eredmény érdekében. A keveréket szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Addig habosítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat.
A tojásokat is szobahőmérsékleten használd. A citromhéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a sárga részét reszeld le, a fehér keserű.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat, a növényi tejet és a citromlevet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A gluténmentes lisztkeverék hajlamos a szárazságra, ezért ne keverd túl a tésztát. Csak addig keverd, amíg az összetevők össze nem állnak.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A gluténmentes muffinok hajlamosak lehetnek a ragadásra, ezért alaposan zsírozd ki a muffin formákat, vagy használj papírkapszlikat. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a citromos krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tejszínt ne verd túl, mert kicsapódhat.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a citromos krémmel és reszelt citromhéjjal a tetején.
A krémet hűtőben tárold felhasználásig, hogy ne olvadjon meg. A díszítéshez használhatsz habzsákot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.