Vágd kockákra a kecskehúst. A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd aprítsd fel. A paradicsomot kockázd fel.
A húst kb. 2-3 cm-es kockákra vágd.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért aranybarnára.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a currypor, kurkuma és apróra vágott chilipaprikát. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
A fűszereket óvatosan pirítsd, mert könnyen megégnek és keserű ízt adnak az ételnek.
Tedd bele a kecskehúst a serpenyőbe, és kevergetve süsd, amíg a hús minden oldala kicsit megpirul.
A húst több részletben pirítsd, hogy ne hűljön le a serpenyő.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és sózd meg. Keverd össze, majd öntsd fel a kókusztejjel. Lassú tűzön főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.
A főzési idő függ a hús minőségétől. Ha szükséges, főzd tovább.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és ízlés szerint kínálj mellé főtt rizst vagy naan kenyeret.
A curryt egy nappal korábban is elkészítheted, mert az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.