Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne hevítsd túl, mert akkor megéghet és keserű íze lesz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat kissé felverve könnyebben elkeverednek a többi nedves hozzávalóval.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd a sütést. Ha nincs tapadásmentes bevonata, akkor mindenképpen kend ki vajjal vagy olajjal.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat melegen tarthatod sütőben, alacsony hőfokon.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött, majd hagyd langyosra hűlni.
A csokoládét gőz fölött olvaszd, hogy ne égjen meg. Ha nincs időd, mikróban is megolvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl.
A habtejszínt verd fel a porcukorral, amíg kemény habbá válik, majd óvatosan forgasd bele a langyos csokoládét.
A habtejszínt jól hűtsd le, mielőtt felvered, így könnyebben kemény habot kapsz. A csokoládé ne legyen túl forró, mert összeeshet a hab.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a csokoládés tejszínhez, hogy levegős mousse-t kapj.
A tojásfehérjét akkor jó, ha kemény habot képez, és nem folyik ki a tálból, ha megfordítod. Óvatosan forgasd a csokoládés krémbe, hogy ne törjön össze a hab.
Tálaláskor halmozd a mousse-t a gofri tetejére, és díszítsd csokoládéforgáccsal vagy friss gyümölcsökkel.
A mousse-t legalább 30 percre tedd hűtőbe tálalás előtt, hogy jobban összeálljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.