A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd nagyobb, egyenletes darabokra. A hagymát szeleteld félkarikákra, a gombát és a marhahúst pedig csíkozd fel.
A zöldségek darabolásakor figyelj arra, hogy hasonló méretűek legyenek – így egyszerre fognak megfőni.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegíts kevés olajat, majd párold meg a hagymát, amíg áttetszővé válik. Ezután add hozzá a marhahúst, és süsd, amíg kifehéredik.
A húst ne süsd túl, csak épp pirítsd át, hogy ne veszítsen a szaftosságából.
Add hozzá a burgonyát, sárgarépát és gombát, majd öntsd rá a dashi alaplevet. Közepes lángon forrald fel.
Használhatsz instant dashit is, ha nincs friss alapleved – de oldd fel jól, mielőtt hozzáadod!
Amikor felforrt, habozd le a tetejét, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd át, majd fedd le, és főzd kb. 20 percig, míg a burgonya megpuhul.
Ne kevergesd túl gyakran főzés közben – így a burgonya nem törik szét.
Miután megpuhultak az összetevők, vedd le a fedőt, és főzd még 5 percig, hogy az ízek koncentrálódjanak és az alaplé kissé besűrűsödjön.
A főzés utolsó perceiben a hő lejjebb vétele segít, hogy ne forrjon túl erősen, és szép fényes maradjon a mártás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.