Gomoku udon tĂĄlban tĂĄlalt udon tĂ©szta csirkehĂșssal Ă©s zöldsĂ©gekkel, szĂłjaszĂłszos alaplĂ©ben

Gomoku udon (zöldsĂ©gekkel Ă©s hĂșssal)

A Gomoku udon a japĂĄn konyha egyik gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amely zöldsĂ©gekkel Ă©s hĂșssal van gazdagĂ­tva. Az Ă©tel szĂĄrmazĂĄsa a Kanto rĂ©giĂłbĂłl ered, ahol a kĂŒlönfĂ©le hĂșsok Ă©s friss zöldsĂ©gek felhasznĂĄlĂĄsa jellemzƑ. A tĂ©szta Ă©s a gazdag szĂłjaszĂłszos alaplĂ© egyĂŒtt alkotjĂĄk a tökĂ©letes egyensĂșlyt, miközben a tĂ©szta jĂłl magĂĄba szĂ­vja az Ă­zeket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Udon tĂ©szta
⭕ 150 g CsirkehĂșs
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Tök
⭕ 50 g Gomba (pl. shiitake)
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg az udon tĂ©sztĂĄt forrĂł, sĂłs vĂ­zben a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint. Ha elkĂ©szĂŒlt, szƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A tĂ©sztĂĄt hideg vĂ­z alatt öblĂ­tsd le, hogy ne ragadjon össze, Ă©s megƑrizzĂŒk a textĂșrĂĄjĂĄt.

    2

    A csirkehĂșst vĂĄgd fel aprĂł darabokra, Ă©s pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben, amĂ­g enyhĂ©n megpirul. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis olajat.

    A csirkehĂșst ne sĂŒsd tĂșl, hogy megmaradjon a szaftossĂĄga.

    3

    A sårgarépåt és a tököt håmozd meg és vågd fel vékony szeletekre. A gombåt szeld fel apró darabokra.

    A zöldsĂ©gek mĂ©rete hasonlĂł legyen, Ă­gy egyenletesebben fƑnek meg.

    4

    A zöldsĂ©geket Ă©s a gombĂĄt tedd a serpenyƑbe a csirkehĂșssal, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket nĂ©hĂĄny percig, amĂ­g megpuhulnak.

    A zöldsĂ©gek könnyen elveszĂ­thetik frissessĂ©gĂŒket, Ă­gy ne fƑzd Ƒket tĂșl sokĂĄig.

    5

    KĂ©szĂ­tsd el a szĂłjaszĂłszos szĂłszt. Keverj össze 2 evƑkanĂĄl szĂłjaszĂłszt, 1 evƑkanĂĄl mirint Ă©s egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, Ă­nycsiklandĂł szĂłszt kapj.

    A szĂłjaszĂłsz Ă©s mirin kombinĂĄciĂłja jĂłl harmonizĂĄl a hĂșs Ă©s a zöldsĂ©gek Ă­zĂ©vel.

    6

    Tedd a fƑtt udon tĂ©sztĂĄt egy tĂĄlba, öntsd rĂĄ a kĂ©sz szĂłjaszĂłszos szĂłszt, majd szĂłrd meg a tetejĂ©t a pirĂ­tott csirkehĂșssal Ă©s zöldsĂ©gekkel.

    A tészta ízesítésénél a szójaszósz mennyiségét a sajåt ízlésed szerint módosíthatod.

    7

    Tålald a levest friss, finomra vågott zöldhagymåval és szezåmmaggal.

    A szezĂĄmmag Ă©s a zöldhagyma extra Ă­zt Ă©s textĂșrĂĄt ad a tĂĄlhoz.