Kapcsold be a sütőt 180°C-ra, hogy előmelegedjen. Készíts elő egy közepes méretű tepsit és béleld ki sütőpapírral, így könnyebb lesz később eltávolítani a bureket, és nem ragad le.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a burek egyenletesen süljön át. A sütőpapír használata megkönnyíti a burek kivételét és a tepsi tisztítását.
Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tojásokat, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan dolgozd össze egy habverő segítségével, hogy sima, egységes állagú masszát kapj. Ez lesz a töltelék és a rétegek közötti szósz.
A szódabikarbóna segít a bureknek megemelkedni és könnyedebbé válni. Ügyelj rá, hogy alaposan elkeverd, különben mellékíze lehet.
A feta sajtot morzsold durvára, majd keverd bele a joghurtos-tojásos keverékbe. Ezt a keveréket a rétegek között fogod eloszlatni. Tipp: ha sósabb a feta, a só mennyiségét csökkentheted.
Kóstold meg a feta sajtot, mielőtt hozzáadnád a keverékhez, hogy elkerüld a túlsózást. Ha nagyon sós, áztasd be rövid időre vízbe.
Fektesd le az első réteslapot a tepsibe, majd kend meg vékonyan olívaolajjal. Ez segít abban, hogy a lapok ropogósak legyenek, és ne száradjanak ki a sütés során.
Ne spórolj az olívaolajjal, de ne is áztasd el a tésztát. A vékony réteg olaj segít a ropogós állag elérésében.
Rétegenként halmozz rá a joghurtos keverékből, majd fedd be újabb réteslappal. Ismételd meg ezt a folyamatot a lapok és a töltelék felhasználásáig. Az utolsó lapot is kend meg olívaolajjal a tetején.
A rétegezésnél figyelj, hogy egyenletesen oszlasd el a tölteléket, így mindenhol ugyanolyan ízű lesz a burek.
Egy éles késsel előre be is vághatod a bureket négyzetekre, így könnyebb lesz szeletelni a sütés után, és szebben sül át minden réteg.
A bevágás előtt kend meg a tetejét olívaolajjal, így a vágások mentén is szépen megpirul. Használj éles kést, hogy ne húzd el a tésztát.
Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna és ropogós lesz. A sütési idő végén ellenőrizd, hogy az alja is átsült-e, ha nem, még pár percet hagyhatod benne.
Ha a teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával, hogy az alja is átsüljön.
Miután kivetted a sütőből, hagyd 10 percig pihenni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Frissen a legfinomabb, de hidegen is ízletes.
A pihentetés segít, hogy a töltelék megszilárduljon, és a szeletek ne essenek szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.