Készítsd el a gránátalmás-csokoládés tölteléket: a gránátalmát pürésítsd, majd keverd bele a kakaóport és a tejszínt.
A gránátalmapürének szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy ne befolyásolja a tejszín állagát.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, ne nyomd át őket, dobd ki.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsírtalan edényben verd fel. Egy csipet só vagy pár csepp citromlé segíthet a hab stabilitásában.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, majd a tésztát nyomd a tál oldalára. A cél, hogy a tészta szalagszerűen folyjon le a spatuláról.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a tésztát.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
Ez a 'croûtage' folyamata. A teteje akkor jó, ha finoman megérintve nem ragad az ujjadhoz. Ha a levegő páratartalma magas, ez hosszabb időt vehet igénybe.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőfok sütőtől függően változhat. A macaron akkor jó, ha látható 'lába' van, és könnyen leválik a sütőpapírról. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőfokot.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a gránátalmás-csokoládés tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, óvatosan, nehogy megégjen. Ha a tejszín túl hideg, a csokoládé kicsapódhat, ezért a tejszín legyen szobahőmérsékletű.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
Ne hagyd a tölteléket túl sokáig a hűtőben, mert túl kemény lesz a macaronokhoz.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes gránátalmás-csokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket habzsákból is rányomhatod egyenletesebben.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A legjobb, ha egy éjszakát pihennek, hogy a héj megpuhuljon és a töltelék ízei jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.