Gránátalmás-csokoládés macaron

Gránátalmás-csokoládés macaron

A gránátalmás-csokoládés macaron egy különleges desszert, amely a francia macaron tésztát ötvözi a gránátalma frissítő ízével és a csokoládé édes, gazdag karakterével. A töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás tavaszi és nyári alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Gránátalma
2 ek. Kakaópor
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a gránátalmás-csokoládés tölteléket: a gránátalmát pürésítsd, majd keverd bele a kakaóport és a tejszínt.

    A gránátalmapürének szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy ne befolyásolja a tejszín állagát.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, ne nyomd át őket, dobd ki.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsírtalan edényben verd fel. Egy csipet só vagy pár csepp citromlé segíthet a hab stabilitásában.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, majd a tésztát nyomd a tál oldalára. A cél, hogy a tészta szalagszerűen folyjon le a spatuláról.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a tésztát.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    Ez a 'croûtage' folyamata. A teteje akkor jó, ha finoman megérintve nem ragad az ujjadhoz. Ha a levegő páratartalma magas, ez hosszabb időt vehet igénybe.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő és hőfok sütőtől függően változhat. A macaron akkor jó, ha látható 'lába' van, és könnyen leválik a sütőpapírról. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőfokot.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a gránátalmás-csokoládés tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, óvatosan, nehogy megégjen. Ha a tejszín túl hideg, a csokoládé kicsapódhat, ezért a tejszín legyen szobahőmérsékletű.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    Ne hagyd a tölteléket túl sokáig a hűtőben, mert túl kemény lesz a macaronokhoz.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes gránátalmás-csokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból is rányomhatod egyenletesebben.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A legjobb, ha egy éjszakát pihennek, hogy a héj megpuhuljon és a töltelék ízei jobban összeérjenek.