Gránátalmás macaron tálalva

Gránátalmás macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A gránátalmás változat frissítő, gyümölcsös ízével és a fehér csokoládé krémességével igazán különleges desszert. A gránátalma és csokoládé kombinációja remekül kiegészíti a francia édességek hagyományos ízvilágát. A gránátalmás macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, és az édesség igazán harmonikus legyen.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
50 ml Gránátalmalé
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés elengedhetetlen a macaronok sikeréhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj stabilizátort (pl. borkősav) a tartósabb habhoz.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A macaronázs (a keverés) kulcsfontosságú. A cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon a spatuláról.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    Ez a kérgesedés teszi lehetővé a 'láb' kialakulását sütés közben.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok repednek, csökkentsd a hőmérsékletet.

    8

    A gránátalmás töltelékhez a gránátalmát facsard ki, majd egy kis lábosban főzd össze a gránátalmalét és a vajat. Add hozzá a fehér csokoládét, és folyamatos keverés közben olvaszd meg.

    A fehér csokoládé minősége befolyásolja a ganache ízét és állagát.

    9

    Keverd simára a gránátalmás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache hűtés közben sűrűsödik, így könnyebb lesz vele tölteni a macaronokat.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a gránátalmás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el, és ne nyomd túl a macaronokat.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés során a macaronok héja kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban érvényesülnek.