Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés elengedhetetlen a macaronok sikeréhez.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj stabilizátort (pl. borkősav) a tartósabb habhoz.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A macaronázs (a keverés) kulcsfontosságú. A cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon a spatuláról.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
Ez a kérgesedés teszi lehetővé a 'láb' kialakulását sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok repednek, csökkentsd a hőmérsékletet.
A gránátalmás töltelékhez a gránátalmát facsard ki, majd egy kis lábosban főzd össze a gránátalmalét és a vajat. Add hozzá a fehér csokoládét, és folyamatos keverés közben olvaszd meg.
A fehér csokoládé minősége befolyásolja a ganache ízét és állagát.
Keverd simára a gránátalmás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache hűtés közben sűrűsödik, így könnyebb lesz vele tölteni a macaronokat.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a gránátalmás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el, és ne nyomd túl a macaronokat.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés során a macaronok héja kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.