A lazacfilét alaposan öblítsd le, majd töröld szárazra konyhai papírtörlővel. Ha vannak benne szálkák, csipesszel távolítsd el őket.
A lazacot mindig frissen, megbízható forrásból vásárold, és ha lehet, kérd meg a halast, hogy távolítsa el a szálkákat.
Keverd össze a sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt borsot egy tálban. Vágd apróra a friss kaprot.
A só-cukor arány mindig legyen 1:1, de ízlés szerint minimálisan eltérhetsz.
Helyezd a lazacot egy nagyobb műanyag vagy üveg tálba a bőrével lefelé. Locsold meg a vodkával, majd egyenletesen borítsd be a fűszeres keverékkel és a kaporral.
Használj kesztyűt, ha nem szeretnéd, hogy kezed átvegye a hal illatát.
Fedd le fóliával, helyezz rá egy nehezéket (pl. konzervet vagy másik tálat), és tedd hűtőbe 36–48 órára. 12 óránként fordítsd meg a filét.
A forgatás során keletkező levet mindig visszaöntheted a halra, ez segíti a pácolódást.
A pácolási idő letelte után vedd ki a lazacot, alaposan öblítsd le a só-cukor keveréktől, majd töröld szárazra. Vékony szeletekre vágva tálald.
Egy éles késsel szálirányban vágva szép, hosszú szeleteket kapsz – ideális pirítósra vagy salátába.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.