Grillezett medvehús tálalva burgonyával és salátával

Grillezett medvehús

A grillezett medvehús egy különleges és ritka fogás, amely a vadételek kedvelőinek nyújt felejthetetlen élményt. A medvehús omlós textúrája és gazdag ízvilága tökéletesen harmonizál az egyszerű, friss köretekkel, mint a pirított burgonya és a saláta. Ez az étel nemcsak a természet közelségét idézi meg, hanem az ínyenc fogások világát is elhozza az asztalra. Egyedi alkalmakra tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Medvehús (steak szeletek)
50 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss rozmaring
10 g Friss kakukkfű
30 ml Citromlé
2 tk.
1 tk. Bors
500 g Burgonya (köretként)
200 g Friss saláta (köretként)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A medvehús szeleteket tisztítsd meg, és töröld szárazra konyhai papírtörlővel.

    A száraz hús jobban pirul a grillen.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a friss rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Ezzel a páccal kend be alaposan a hússzeleteket.

    A friss fűszernövények helyett használhatsz szárítottat is, de ebben az esetben kevesebb is elég belőlük.

    3

    Helyezd a bepácolt medvehúst egy zárható edénybe, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 2 órán keresztül, hogy az ízek jól átjárják.

    A hosszabb pácolási idő (akár egy éjszaka) még intenzívebbé teszi az ízeket, és a hús is puhább lesz.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre. A medvehúst helyezd a grillrácsra, és süsd oldalanként 6-8 percig, amíg belül omlós és kívül enyhén pirult lesz.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a grill hőmérsékletétől. Használj maghőmérőt, hogy biztosan átsüljön a hús. A medvehús esetében a 70-75°C a megfelelő maghőmérséklet.

    5

    Amíg a hús sül, készítsd el a köretet: főzd meg a burgonyát sós vízben, majd pirítsd meg egy kevés olívaolajon, hogy aranybarna legyen. A salátát tisztítsd meg, és locsold meg kevés citromlével és olívaolajjal.

    A burgonyát főzés után hagyd kicsit hűlni, mielőtt megpirítod, így nem fog szétesni. A salátához használhatsz más zöldségeket is, például paradicsomot, uborkát vagy paprikát.

    6

    Tálalás előtt hagyd a medvehúst 5 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Kínáld a burgonyával és a friss salátával.

    A pihentetés alatt a hús rostjai ellazulnak, így szaftosabb lesz.