Grillezett medvehĂșs tĂĄlalva burgonyĂĄval Ă©s salĂĄtĂĄval

Grillezett medvehĂșs

A grillezett medvehĂșs egy kĂŒlönleges Ă©s ritka fogĂĄs, amely a vadĂ©telek kedvelƑinek nyĂșjt felejthetetlen Ă©lmĂ©nyt. A medvehĂșs omlĂłs textĂșrĂĄja Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga tökĂ©letesen harmonizĂĄl az egyszerƱ, friss köretekkel, mint a pirĂ­tott burgonya Ă©s a salĂĄta. Ez az Ă©tel nemcsak a termĂ©szet közelsĂ©gĂ©t idĂ©zi meg, hanem az Ă­nyenc fogĂĄsok vilĂĄgĂĄt is elhozza az asztalra. Egyedi alkalmakra tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g MedvehĂșs (steak szeletek)
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss rozmaring
⭕ 10 g Friss kakukkfƱ
⭕ 30 ml CitromlĂ©
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 500 g Burgonya (köretkĂ©nt)
⭕ 200 g Friss salĂĄta (köretkĂ©nt)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A medvehĂșs szeleteket tisztĂ­tsd meg, Ă©s töröld szĂĄrazra konyhai papĂ­rtörlƑvel.

    A szĂĄraz hĂșs jobban pirul a grillen.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze az olĂ­vaolajat, a zĂșzott fokhagymĂĄt, a citromlevet, a friss rozmaringot, kakukkfĂŒvet, sĂłt Ă©s borsot. Ezzel a pĂĄccal kend be alaposan a hĂșsszeleteket.

    A friss fƱszernövĂ©nyek helyett hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tottat is, de ebben az esetben kevesebb is elĂ©g belƑlĂŒk.

    3

    Helyezd a bepĂĄcolt medvehĂșst egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s hagyd pihenni a hƱtƑben legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    A hosszabb pĂĄcolĂĄsi idƑ (akĂĄr egy Ă©jszaka) mĂ©g intenzĂ­vebbĂ© teszi az Ă­zeket, Ă©s a hĂșs is puhĂĄbb lesz.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre. A medvehĂșst helyezd a grillrĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd oldalankĂ©nt 6-8 percig, amĂ­g belĂŒl omlĂłs Ă©s kĂ­vĂŒl enyhĂ©n pirult lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a grill hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©tƑl. HasznĂĄlj maghƑmĂ©rƑt, hogy biztosan ĂĄtsĂŒljön a hĂșs. A medvehĂșs esetĂ©ben a 70-75°C a megfelelƑ maghƑmĂ©rsĂ©klet.

    5

    AmĂ­g a hĂșs sĂŒl, kĂ©szĂ­tsd el a köretet: fƑzd meg a burgonyĂĄt sĂłs vĂ­zben, majd pirĂ­tsd meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajon, hogy aranybarna legyen. A salĂĄtĂĄt tisztĂ­tsd meg, Ă©s locsold meg kevĂ©s citromlĂ©vel Ă©s olĂ­vaolajjal.

    A burgonyĂĄt fƑzĂ©s utĂĄn hagyd kicsit hƱlni, mielƑtt megpirĂ­tod, Ă­gy nem fog szĂ©tesni. A salĂĄtĂĄhoz hasznĂĄlhatsz mĂĄs zöldsĂ©geket is, pĂ©ldĂĄul paradicsomot, uborkĂĄt vagy paprikĂĄt.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a medvehĂșst 5 percig pihenni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. KĂ­nĂĄld a burgonyĂĄval Ă©s a friss salĂĄtĂĄval.

    A pihentetĂ©s alatt a hĂșs rostjai ellazulnak, Ă­gy szaftosabb lesz.