A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát és paradicsomot kockázd fel, a marhahúst vágd falatnyi darabokra.
A hagymát apróra, a húst közepes méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat vagy zsírt, majd pirítsd meg benne a hagymát üvegesre.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert keserűvé teszi az ételt.
Add hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát, majd gyorsan keverd el, hogy ne égjen meg.
A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a tűzről a serpenyőt, mielőtt hozzáadod, majd gyorsan keverd el.
Dobd rá a marhahúst, sózd és borsozd, majd pirítsd körbe, amíg minden oldala megpirul.
A húst kisebb adagokban pirítsd, hogy ne hűljön le a serpenyő, és a hús szépen megpiruljon.
Add hozzá a köményt, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével.
Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé sokkal ízletesebbé teszi az ételt.
Fedd le, és lassú tűzön főzd kb. 1,5 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A húst addig főzd, amíg villával könnyen szétválasztható.
A rizst közben főzd meg sós vízben, majd keverd hozzá a gulyásos ragut.
A rizst ne főzd túl, mert a raguval együtt még puhulni fog.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és azonnal fogyasztható.
A tejföllel kínálva még finomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.