Gyoza garnélával, ropogós tésztában, szezámmaggal és korianderrel tálalva

Gyoza garnélával

A gyoza egy hagyományos japán étel, amelyet eredetileg húsos töltelékkel készítettek. A garnélás változatot a tengeri ételek kedvelői szeretik, mivel a garnéla lágy textúrája remekül illik a fűszeres, ropogós tésztához. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, de az ízek gazdagok és aromásak. Az autentikus gyoza elkészítésekor fontos, hogy a tésztát ne nyisd ki, hogy a töltelék ne szivárogjon ki. Technikai tanács: A gyoza tésztát csak addig süsd, amíg a szélek ropogósak nem lesznek, így megőrzi a textúráját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Garnélarák
20 db Gyoza tészta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Kókusz olaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 ek. Friss koriander
1 tk. Rizsliszt
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, és vágd apró darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.

    A garnélarákot ne aprítsd túl finomra, hogy megőrizze a textúráját.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókusz olajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így fontos, hogy ne pirítsd túl.

    3

    Add hozzá a garnélarákot, és pirítsd 3-4 percig, amíg a rák megváltoztatja a színét. Ezután add hozzá a szójaszószt, szezámmagot és friss koriandert, majd jól keverd össze.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.

    4

    A keveréket vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés rizslisztet, hogy a töltelék összetartóbb legyen.

    A rizsliszt segít a töltelék összefogásában, de ne add hozzá túl sokat.

    5

    A gyoza tésztákat egyenként vedd elő, és tegyél egy evőkanálnyi tölteléket a közepükre. A széleket nedvesítsd meg egy kis vízzel, majd hajtsd félbe a tésztát, és préseld össze a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a gyoza ne nyíljon szét sütés közben.

    6

    A gyozákat egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg olajban, amíg az aljuk ropogós és aranybarna nem lesz. Ezután önts hozzá egy kis vizet (kb. 2 evőkanál), és lefedve párold 5-7 percig.

    A víz hozzáadása segít, hogy a gyoza belseje is átsüljön, miközben a külseje ropogós marad.

    7

    Tálald melegen, és szórd meg a sült gyozákat szezámmaggal. Friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander friss ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más friss zöld fűszerrel, például bazsalikommal.