Banános mogyoróvajas fagylalt tálalva

Häagen-Dazs Banana Peanut Butter

A banán és a mogyoróvaj párosítása egy ikonikus ízkombináció, amely évtizedek óta népszerű, különösen az amerikai desszertek világában. A Häagen-Dazs ezt az egyedi ízpárt egy luxus jégkrémben egyesítette, amely egyszerre krémes és gazdag, természetes édességgel. A házi verzióban a banán természetes édessége találkozik a selymes mogyoróvajjal, így egyedülállóan sima és ízgazdag fagylaltot kapunk. Ez az édesség tökéletes egy forró nyári napon, vagy akár egy különleges desszertként is megállja a helyét!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Érett banán
500 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
100 g Mogyoróvaj
30 ml Méz
5 ml Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy turmixgépben simára pépesítjük.

    Érdemes igazán érett banánokat használni, mert azok édesebbek és könnyebben pépesíthetők.

    2

    Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.

    A tejszínt és a tálat is érdemes előre a hűtőbe tenni, hogy minél hidegebb legyen a tejszín verésekor. Használj habverőt vagy robotgépet a gyorsabb és hatékonyabb eredményért.

    3

    A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet, a vanília kivonatot és a sót, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.

    A hozzákeveréshez használj egy spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd bele a hozzávalókat a tejszínhabba, hogy a hab ne törjön össze.

    4

    A banánpürét beleforgatjuk a tejszínes alapba, így egyenletesen eloszlik benne az érett banán természetes édessége.

    Itt is figyelj arra, hogy óvatosan forgasd bele a banánpürét, hogy a tejszínhab ne essen össze.

    5

    A mogyoróvajat és a mézet egy kis lábosban alacsony lángon megmelegítjük, hogy kissé folyékony legyen, majd csorgatva belekeverjük a fagylaltalapba, de nem teljesen elkeverve, hogy márványos hatás maradjon.

    Ne melegítsd túl a mogyoróvajat, mert megéghet. Csak annyira melegítsd, hogy folyékonyabb legyen. A márványos hatás eléréséhez ne keverd teljesen össze, csak pár mozdulattal.

    6

    Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.

    A legjobb, ha egy éjszakán át a fagyasztóban hagyod, hogy teljesen megdermedjen.

    7

    Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Extra mogyoróvajjal és banánkarikákkal díszítjük.

    Ha nagyon kemény a fagylalt, akkor kicsit tovább is hagyhatod a szobahőmérsékleten.