A sertéshúst alaposan tisztítsd meg, és vágd a megfelelő méretű darabokra. Készíts egy pácot a fokhagymából, köményből, oregánóból, sóból, borsból, olívaolajból, narancsléből és citromléből.
A hús pácba való áztatása segít, hogy a fűszerek mélyebben behatoljanak, és még ízletesebb legyen.
A pácot dörzsöld bele a húsba alaposan, majd tedd félre 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, a pácot akár egy éjszakán át is hagyhatod a húsban, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a bepácolt sertéshúst. Pirítsd meg mindkét oldalát 5-7 percig, hogy szép barna kérget kapjon.
A hús kérge segít megőrizni a szaftosságát, ezért ne siess a pirítással.
Ha a hús jól megpirult, tedd át egy előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd tovább 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz.
Ha a hús teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy megakadályozd a túlszáradást.
A sült sertéshúst tálalás előtt hagyd pihenni 10-15 percig, majd szeleteld fel.
A pihenés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon, és ne veszítse el a levét a szeletelés során.
Friss korianderrel díszítve tálald, és kínáld párolt zöldségekkel vagy egyéb köretekkel.
A koriander frissessége jól kiegészíti a fűszeres hús gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.