Hornado de cerdo tálalva, fűszeres páccal és friss korianderrel

Hornado de cerdo (sült sertéshús fűszeres páccal)

A Hornado de cerdo egy tradicionális latin étel, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra. A hús pácolása előtt különböző fűszerekkel, például köménnyel, fokhagymával és citromlével, gazdagítják az ízeket, hogy az étel igazán különleges legyen. Az étel egyedülálló karakterét a fűszeres pác és a lassú sütés biztosítja, így a hús szaftos és ízletes marad. A Hornado de cerdo tökéletes választás egy ünnepi vacsorához vagy bármilyen családi összejövetelhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertéshús (lapocka vagy comb)
5 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Oregano
1 tk.
1 csipet Bors
3 ek. Olívaolaj
100 ml Narancslé
2 ek. Citromlé
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst alaposan tisztítsd meg, és vágd a megfelelő méretű darabokra. Készíts egy pácot a fokhagymából, köményből, oregánóból, sóból, borsból, olívaolajból, narancsléből és citromléből.

    A hús pácba való áztatása segít, hogy a fűszerek mélyebben behatoljanak, és még ízletesebb legyen.

    2

    A pácot dörzsöld bele a húsba alaposan, majd tedd félre 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, a pácot akár egy éjszakán át is hagyhatod a húsban, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a bepácolt sertéshúst. Pirítsd meg mindkét oldalát 5-7 percig, hogy szép barna kérget kapjon.

    A hús kérge segít megőrizni a szaftosságát, ezért ne siess a pirítással.

    4

    Ha a hús jól megpirult, tedd át egy előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd tovább 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz.

    Ha a hús teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy megakadályozd a túlszáradást.

    5

    A sült sertéshúst tálalás előtt hagyd pihenni 10-15 percig, majd szeleteld fel.

    A pihenés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon, és ne veszítse el a levét a szeletelés során.

    6

    Friss korianderrel díszítve tálald, és kínáld párolt zöldségekkel vagy egyéb köretekkel.

    A koriander frissessége jól kiegészíti a fűszeres hús gazdag ízét.