Hủ tiếu száraz változatban tálalva, tojással és friss zöldfűszerekkel

Hủ tiếu száraz változatban

A hủ tiếu egy tradicionális vietnámi étel, amely rizstésztából készül és húsokkal, zöldfűszerekkel dúsítva tálalják. A száraz változat különlegessége, hogy a levest és a tésztát külön tálalják, és a húsos mártás gazdag ízvilága az alapja. Az étel egyike a vietnámi konyha legismertebb és legkedveltebb étkezéseinek, amelyet az egész család szívesen fogyaszt. A friss koriander és a tojás a tálalás során adják meg az étel végső ízét és látványát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizstészta
200 g Csirkehús
200 g Sertéshús
3 db Fokhagyma
1 db Hagyma
500 ml Hal alaplé
2 ek. Vietnámi halszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Koriander
1 szál Zöldhagyma
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát főzd meg forró vízben a csomagolás utasításainak megfelelően, majd szűrd le és tedd félre.

    A rizstésztát ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze. Ha kell, öblítsd le hideg vízzel, hogy megakadályozd a ragadást.

    2

    A csirkehúst és a sertéshúst vékony csíkokra vágd fel. A fokhagymát és hagymát aprítsd fel.

    A húsokat érdemes vékonyra szeletelni, hogy könnyen átpuhuljanak és jól átjárja őket az íz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy kevés olajat, és pirítsd meg a fokhagymát és hagymát, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A fokhagyma pirításánál figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az íze.

    4

    Add hozzá a csirkehúst és a sertéshúst, és pirítsd őket, amíg teljesen át nem sülnek.

    A húsokat ne tedd túlzsúfolt módon a serpenyőbe, mert nem pirulnak meg egyenletesen.

    5

    Öntsd fel a hal alaplével, és főzd 10-15 percig. Ízesítsd Vietnámi halszószal, sóval és borssal.

    A halszósz adja meg az étel autentikus ízét, de ha nem szeretnéd túl intenzíven, csökkentsd a mennyiségét.

    6

    A főzés végén tedd bele a főtt rizstésztát, keverd össze alaposan, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    Ne hagyd a tésztát sokáig a főzőlében, mert túl puha lesz, ha sokáig ázik.

    7

    Tálald a hủ tiếu-t egy tálban, díszítsd friss korianderrel, zöldhagymával és főtt tojás szeletekkel.

    A friss koriander és a zöldhagyma különleges frissességet ad a fogásnak.