A ragi lisztet és a rizslisztet keverd össze egy tálban. Add hozzá a vizet és a joghurtot, majd jól keverd össze.
A tészta ne legyen túl híg, de ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A keveréket hagyd pihenni 20-30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha sűrűnek találod a tésztát, pici vízzel lazíthatsz rajta.
Készíts elő egy gőzölőt, és egy kanál segítségével kanalazd a tésztát az idli formákba. Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta duzzadni fog a gőzölés közben.
A gőzölő időtartamát a tészta vastagságához is igazíthatod, körülbelül 10-15 percig gőzöld.
A sambharhoz először a lencsét főzd meg, majd add hozzá a sambhar masalát, a kókuszt és a curry leveleket. Főzd össze az összes hozzávalót, hogy egy sűrű, ízes szósz keletkezzen.
A sambhar szósz ízesítéséhez adj hozzá tamarindot vagy citromot, hogy egy kis savasságot kapjon.
Tálald az idlit a friss sambharral, és díszítsd korianderlevelekkel.
A sambhart frissen kell tálalni, mivel a hűtés hatására a szósz megváltozhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.