Egy nagy tálban keverd össze a teff lisztet és a vizet, hogy egy híg palacsintatészta állagú masszát kapj.
A csomómentes tészta érdekében használj habverőt, vagy botmixerrel dolgozd össze.
Takard le a tálat egy konyharuhával, és hagyd szobahőmérsékleten fermentálódni 24-48 órán keresztül, amíg buborékok jelennek meg a felszínén és enyhén savanykás illata lesz.
A fermentációhoz ideális hőmérséklet 20-25°C. Ha hűvösebb van, hosszabb időre lehet szükség.
Ha gyorsítani szeretnéd a fermentációt, adj hozzá száraz élesztőt, és hagyd állni legalább 12 órán át.
Ne használj túl sok élesztőt, mert az befolyásolhatja az ízt. Egy teáskanálnyi elegendő lehet.
Keverd bele a sót, és ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy palacsintatészta állagot kapj.
A só mennyisége ízlés szerint változtatható. Óvatosan adagold a vizet, hogy ne legyen túl híg a tészta.
Melegíts fel egy nagy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, majd önts bele egy adag tésztát úgy, hogy egyenletesen eloszoljon a serpenyő alján.
A serpenyő legyen megfelelően forró, de ne égesd meg a tésztát. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat.
Süsd az injerát fedő alatt kb. 2-3 percig, amíg a felszíne tele lesz kis lyukakkal, és a tészta teljesen átsül. Ne fordítsd meg!
A fedő segít a gőzben átsülni a tésztának. Figyeld a lyukak megjelenését, ez jelzi, hogy jó úton haladsz.
Óvatosan vedd ki a serpenyőből, és ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.
Használj széles lapátot, hogy könnyen ki tudd emelni a kész injerát.
Hagyj időt az injerának hűlni, majd tálald hagyományos etióp ételekkel, például wat (pörkölt) vagy zöldségfélékkel.
Az injera hűlés közben kissé összeeshet, ez természetes. Tálalás előtt melegítsd fel, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.