Az epret és az almát alaposan mossuk meg. Az epret szárítsuk meg, majd vágjuk apró darabokra. Az almát hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra.
Friss epret használjunk, hogy a joghurt finomabb legyen. Az almát célszerű olyan fajtából választani, amely nem túl édes, hogy egyensúlyban legyen a joghurt íze.
A joghurtot tegyük egy tiszta keverőtálba, majd adjuk hozzá a probiotikus kultúrát és a vaníliát. Keverjük alaposan össze.
A probiotikus kultúrát érdemes frissen vásárolni, hogy biztosak legyünk a hatékonyságában.
Adjuk hozzá a mézet és az apróra vágott gyümölcsöket, majd alaposan keverjük össze.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk. Ha édesebb joghurtot szeretnénk, használjunk több mézet.
Fedjük le a tálat, és hagyjuk szobahőmérsékleten 12-24 óráig fermentálódni. Az idő letelte után keverjük át, és tegyük hűtőbe, hogy lehűljön.
A fermentálódási időtől függően a joghurt íze fokozatosan savanyodik, így ha enyhébben szeretnénk, rövidebb időre hagyjuk állni.
Tálaljuk frissen, és díszítsük ízlés szerint további gyümölcsökkel.
A joghurtot gyümölcsökkel tálalhatjuk, például szezonális bogyós gyümölcsökkel vagy granolával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.