Probiotikus Görögdinnye joghurt, egészséges frissítő ital

Probiotikus Görögdinnye joghurt

A probiotikus italok az egészséges emésztéshez elengedhetetlenek. A görögdinnye és joghurt kombinációja egy frissítő és tápláló ital, mely tele van hasznos baktériumokkal. Az ital ideális a nyári hónapokra, mikor valami hűsítő és egészséges alternatívát keresünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Görögdinnye
300 ml Joghurt
2 ek. Méz
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A görögdinnyét hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Ha szükséges, távolítsuk el a magokat.

    Friss görögdinnye használata szükséges, hogy az ital friss és édes legyen.

    2

    Tegyük a görögdinnye darabokat egy turmixgépbe, és turmixoljuk simára.

    Ha szeretnénk, a görögdinnyét előre fel lehet darabolni és lehűteni a jobb ízélmény érdekében.

    3

    Adjuk hozzá a joghurtot, a mézet és a citromlevet. Turmixoljuk tovább, amíg sima és egyenletes állagú lesz.

    A mézet ízlés szerint lehet csökkenteni, ha nem szeretnénk túl édes italt.

    4

    Tegyük a turmixot a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.

    A probiotikus baktériumok fejlődése folytatódik, ha hosszabb ideig pihentetjük.

    5

    Tálaljuk hidegen, és díszíthetjük friss gyümölcsökkel vagy egy kis citromhéjjal.

    Friss bogyós gyümölcsök, például eper, áfonya kiváló kiegészítők lehetnek a tálaláshoz.