A kiviket hámozzuk meg, majd vágjuk apró darabokra. A narancsot hámozzuk meg, és szedjük ki a gerezdeket.
A kivi és narancs friss gyümölcsök, használjunk érett, de nem túl puha kiviket.
Tegyük a kivikockákat és narancsgerezdeket egy turmixgépbe.
A turmixgépbe rakott gyümölcsöknek nem szabad túl hidegnek lenniük, hogy könnyebben összeálljon a kefir.
Adjunk hozzá 500 ml kefirt, 1 evőkanál mézet és egy teáskanál citromlevet. Turmixoljuk simára.
A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, ha édesebb italt szeretnénk, használjunk több mézet.
Keverjük alaposan össze, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább pihentetjük a kefirt, annál gazdagabb lesz az íze, mivel a probiotikus baktériumok fejlődése folytatódik.
Tálaljuk hidegen, és friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
A friss bogyós gyümölcsök vagy egy kis narancshéj is remek díszítés lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.