Probiotikus Zöld tea-rózsa kefir, egészséges frissítő ital

Probiotikus Zöld tea-rózsa kefir

A probiotikus italok nemcsak finomak, hanem támogatják a bélflóra egészségét is. A zöld tea és a rózsavíz ötvözete különleges ízt ad ennek az italnak, miközben a kefir probiotikus előnyeit is élvezhetjük. Ez a frissítő ital tökéletes választás a nyári napokra, vagy bármikor, amikor valami egészségeset és finomat keresünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Zöld tea
200 ml Kefir
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzzük meg a zöld teát, majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre.

    A zöld tea hűtéséhez gyorsan használhatunk jégkockákat, ha sietünk.

    2

    Keverjük össze a lehűlt zöld teát a kefirrel, a rózsavízzel és a mézzel egy turmixgépben vagy keverőtálban.

    A mézet ízlés szerint keverhetjük, ha kevésbé szeretnénk édesre.

    3

    A keveréket öntsük üvegekbe vagy poharakba és tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál jobban kifejeződnek az ízek, de ha sietünk, fogyaszthatjuk azonnal.

    4

    Tálaljuk hidegen, és díszíthetjük friss rózsaszirommal vagy citromszeletekkel.

    A rózsaszirom nemcsak szép díszítés, hanem enyhe rózsa ízt is ad az italnak.