Jambalaya fokhagymĂĄval, csirkehĂșssal Ă©s tenger gyĂŒmölcseivel, friss korianderrel tĂĄlalva

Jambalaya FokhagymĂĄval

A Jambalaya egy hĂ­res cajun Ă©tel, amely eredetileg a francia, spanyol Ă©s afrikai kultĂșrĂĄk keveredĂ©sĂ©bƑl alakult ki az EgyesĂŒlt Államok dĂ©li rĂ©szĂ©n. Ez a fƱszeres Ă©tel gazdag Ă­zeket kĂ­nĂĄl, Ă©s kĂŒlönfĂ©le hĂșsokkal Ă©s tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂ­thetƑ. A fokhagyma, paprika Ă©s a sokfĂ©le fƱszer kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad, mĂ­g a rizs Ă©s a hĂșsok gazdagĂ­tjĂĄk az Ă©telt, amely egy kiadĂłs, Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g CsirkehĂșs (csirkecomb vagy csirkemell)
⭕ 300 g Tenger gyĂŒmölcsei (rĂĄk, kagylĂł, tintahal)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Zöld paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 200 g Rizs
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 0.5 tk. Chili por
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 ml ZöldsĂ©g alaplĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csokor Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd fel kisebb darabokra, a tenger gyĂŒmölcseit pedig tisztĂ­tsd meg. A fokhagymĂĄt, hagymĂĄt Ă©s paprikĂĄt aprĂłra vĂĄgd.

    A csirkehĂșst pörkölĂ©s elƑtt ne sĂłzd tĂșl, mivel a sĂł a hĂșs vizet von el, ami megakadĂĄlyozza a szĂ©p pirulĂĄst.

    2

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd az olĂ­vaolajat. Add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 3-4 percig, amĂ­g a hagyma ĂŒveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megĂ©ghet, ezĂ©rt ha a serpenyƑ tĂșl forrĂł, csökkentsd a hƑt, hogy ne veszĂ­tsd el az Ă­zĂ©t.

    3

    Add hozzå a zöld paprikåt, pirospaprikåt, köményt és chili port. Pirítsd még 2 percig, hogy a fƱszerek felszabaduljanak.

    A fƱszerek frissítése segít, hogy a jambalaya gazdag ízƱ legyen, és kiemelje a paprika karakterét.

    4

    Tedd bele a csirkehĂșst, Ă©s pirĂ­tsd 5-7 percig, amĂ­g egyenletesen ĂĄtsĂŒl.

    A csirkehĂșs pörkölĂ©sĂ©vel fokozhatod az Ă©tel Ă­zĂ©t Ă©s textĂșrĂĄjĂĄt, ezĂ©rt ĂŒgyelj arra, hogy minden oldala jĂłl megsĂŒljön.

    5

    EzutĂĄn add hozzĂĄ a rizst, paradicsomot Ă©s alaplevet. SĂłzd meg, Ă©s keverd össze. Lefedve fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s az alaplĂ© felszĂ­vĂłdik.

    A rizshez adj egy kis extra alaplevet, ha Ășgy Ă©rzed, hogy az Ă©tel szĂĄrazabbĂĄ vĂĄlik fƑzĂ©s közben.

    6

    Add hozzĂĄ a tenger gyĂŒmölcseit, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂ­g teljesen meg nem fƑnek.

    A tenger gyĂŒmölcseit az utolsĂł pillanatokban add hozzĂĄ, hogy ne fƑjenek tĂșl, mert akkor gumiszerƱvĂ© vĂĄlhatnak.

    7

    TĂĄlald friss korianderrel dĂ­szĂ­tve. A koriander frissessĂ©ge segĂ­t egyensĂșlyban tartani az Ă©tel gazdag Ă­zĂ©t.

    A koriander nemcsak friss Ă­zt ad, hanem szĂ­nt Ă©s vizuĂĄlis vonzerƑt is biztosĂ­t.