Jambalaya fokhagymával, csirkehússal és tenger gyümölcseivel, friss korianderrel tálalva

Jambalaya Fokhagymával

A Jambalaya egy híres cajun étel, amely eredetileg a francia, spanyol és afrikai kultúrák keveredéséből alakult ki az Egyesült Államok déli részén. Ez a fűszeres étel gazdag ízeket kínál, és különféle húsokkal és tenger gyümölcseivel készíthető. A fokhagyma, paprika és a sokféle fűszer különleges ízvilágot ad, míg a rizs és a húsok gazdagítják az ételt, amely egy kiadós, ínycsiklandó fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (csirkecomb vagy csirkemell)
300 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
2 db Paradicsom
200 g Rizs
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
0.5 tk. Chili por
2 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldség alaplé
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, a tenger gyümölcseit pedig tisztítsd meg. A fokhagymát, hagymát és paprikát apróra vágd.

    A csirkehúst pörkölés előtt ne sózd túl, mivel a só a hús vizet von el, ami megakadályozza a szép pirulást.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ha a serpenyő túl forró, csökkentsd a hőt, hogy ne veszítsd el az ízét.

    3

    Add hozzá a zöld paprikát, pirospaprikát, köményt és chili port. Pirítsd még 2 percig, hogy a fűszerek felszabaduljanak.

    A fűszerek frissítése segít, hogy a jambalaya gazdag ízű legyen, és kiemelje a paprika karakterét.

    4

    Tedd bele a csirkehúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg egyenletesen átsül.

    A csirkehús pörkölésével fokozhatod az étel ízét és textúráját, ezért ügyelj arra, hogy minden oldala jól megsüljön.

    5

    Ezután add hozzá a rizst, paradicsomot és alaplevet. Sózd meg, és keverd össze. Lefedve főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és az alaplé felszívódik.

    A rizshez adj egy kis extra alaplevet, ha úgy érzed, hogy az étel szárazabbá válik főzés közben.

    6

    Add hozzá a tenger gyümölcseit, és főzd további 5-7 percig, amíg teljesen meg nem főnek.

    A tenger gyümölcseit az utolsó pillanatokban add hozzá, hogy ne főjenek túl, mert akkor gumiszerűvé válhatnak.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve. A koriander frissessége segít egyensúlyban tartani az étel gazdag ízét.

    A koriander nemcsak friss ízt ad, hanem színt és vizuális vonzerőt is biztosít.