Japán kimchis gyoza ropogós aljú tésztában, kimchis sertéshúsos töltelékkel, tálalva szójaszószos mártogatóval

Japán kimchis gyoza

A kimchi, az erjesztett csípős koreai káposzta, az utóbbi években egyre népszerűbb Japánban is. A japán konyha kreatív módon beépítette ezt az intenzív ízű alapanyagot a gyoza töltelékek világába. A kimchis gyoza kiváló példája annak, hogyan lehet egy hagyományos receptet modern, fúziós stílusban újraértelmezni. A pikáns, savanykás kimchi és a darált sertéshús együttesen robbanékony ízvilágot alkot, amit a szójaszósz és szezámolaj tesz teljessé. A pirított és párolt elkészítési mód pedig kívül ropogós, belül szaftos állagot eredményez. Ez az étel kiváló választás, ha valami karakteres, mégis otthon is elkészíthető ázsiai fogásra vágysz – tökéletes baráti vacsorákhoz vagy különleges hétköznapi étkezésekhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
24 db Gyoza tésztalap
200 g Darált sertéshús
150 g Kimchi
2 db Zöldhagyma
2 db Fokhagyma
10 g Gyömbér
15 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
10 ml Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit aprítsd finomra, majd papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet. A zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.

    A kimchi levét alaposan itasd le, különben a töltelék túl nedves lesz, és a gyoza tésztája elázhat.

    2

    Keverd össze a darált sertéshúst a kimchivel, zöldhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és szezámolajjal. Dolgozd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben 15 percig.

    Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés gochujangot (koreai chiliszószt) is a töltelékhez.

    3

    Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket egy gyoza tésztalap közepére. Vizezd meg a szélét, hajtsd félbe, majd hajtogasd be az egyik oldalát redőzve, hogy jól záródjon.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem fog jól összeragadni.

    4

    Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd az aljukat aranybarnára körülbelül 2 perc alatt közepes lángon.

    A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, különben a gyozák könnyen leragadnak és szétesnek.

    5

    Önts alá kb. 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy az alja ropogós legyen.

    Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset, hogy a gyozák belseje is átsüljön.

    6

    Tálald frissen, szójaszószos vagy ecetes-chilis mártogatóval. A kimchis gyoza különösen ízgazdag és pikáns.

    Az ecetes-chilis mártogatóhoz keverj rizsecetet, szójaszószt, aprított chilit és egy kevés szezámolajat.

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit aprítsd finomra, majd papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet. A zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.

    A kimchi levét alaposan itasd le, különben a töltelék túl nedves lesz, és a gyoza tésztája elázhat.

    2

    Keverd össze a darált sertéshúst a kimchivel, zöldhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és szezámolajjal. Dolgozd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben 15 percig.

    Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés gochujangot (koreai chiliszószt) is a töltelékhez.

    3

    Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket egy gyoza tésztalap közepére. Vizezd meg a szélét, hajtsd félbe, majd hajtogasd be az egyik oldalát redőzve, hogy jól záródjon.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem fog jól összeragadni.

    4

    Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd az aljukat aranybarnára körülbelül 2 perc alatt közepes lángon.

    A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, különben a gyozák könnyen leragadnak és szétesnek.

    5

    Önts alá kb. 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy az alja ropogós legyen.

    Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset, hogy a gyozák belseje is átsüljön.

    6

    Tálald frissen, szójaszószos vagy ecetes-chilis mártogatóval. A kimchis gyoza különösen ízgazdag és pikáns.

    Az ecetes-chilis mártogatóhoz keverj rizsecetet, szójaszószt, aprított chilit és egy kevés szezámolajat.