A kimchit aprítsd finomra, majd papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet. A zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.
A kimchi levét alaposan itasd le, különben a töltelék túl nedves lesz, és a gyoza tésztája elázhat.
Keverd össze a darált sertéshúst a kimchivel, zöldhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és szezámolajjal. Dolgozd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben 15 percig.
Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés gochujangot (koreai chiliszószt) is a töltelékhez.
Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket egy gyoza tésztalap közepére. Vizezd meg a szélét, hajtsd félbe, majd hajtogasd be az egyik oldalát redőzve, hogy jól záródjon.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem fog jól összeragadni.
Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd az aljukat aranybarnára körülbelül 2 perc alatt közepes lángon.
A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, különben a gyozák könnyen leragadnak és szétesnek.
Önts alá kb. 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy az alja ropogós legyen.
Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset, hogy a gyozák belseje is átsüljön.
Tálald frissen, szójaszószos vagy ecetes-chilis mártogatóval. A kimchis gyoza különösen ízgazdag és pikáns.
Az ecetes-chilis mártogatóhoz keverj rizsecetet, szójaszószt, aprított chilit és egy kevés szezámolajat.
A kimchit aprítsd finomra, majd papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet. A zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.
A kimchi levét alaposan itasd le, különben a töltelék túl nedves lesz, és a gyoza tésztája elázhat.
Keverd össze a darált sertéshúst a kimchivel, zöldhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és szezámolajjal. Dolgozd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben 15 percig.
Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés gochujangot (koreai chiliszószt) is a töltelékhez.
Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket egy gyoza tésztalap közepére. Vizezd meg a szélét, hajtsd félbe, majd hajtogasd be az egyik oldalát redőzve, hogy jól záródjon.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem fog jól összeragadni.
Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd az aljukat aranybarnára körülbelül 2 perc alatt közepes lángon.
A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, különben a gyozák könnyen leragadnak és szétesnek.
Önts alá kb. 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy az alja ropogós legyen.
Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset, hogy a gyozák belseje is átsüljön.
Tálald frissen, szójaszószos vagy ecetes-chilis mártogatóval. A kimchis gyoza különösen ízgazdag és pikáns.
Az ecetes-chilis mártogatóhoz keverj rizsecetet, szójaszószt, aprított chilit és egy kevés szezámolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.