Jianbing kínai palacsinta tálalva

Jianbing

A Jianbing egy tradicionális kínai street food, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. A palacsintát vékonyra sütik, majd tojással, fűszernövényekkel és ropogós töltelékkel töltik meg. Eredete a több száz éves kínai piacokra vezethető vissza, ahol gyors és ízletes reggeli ételként szolgált. A Jianbing egyik titka a megfelelő állagú tészta és a tökéletes sütési technika, amely biztosítja a kívánt ropogós külsőt és puha belsőt. Egy frissen sült Jianbing íze a hoisin szósz és a csípős ízek kombinációjával igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Liszt
50 g Rizsliszt
250 ml Víz
2 db Tojás
20 g Újhagyma (aprítva)
10 g Koriander (aprítva)
10 g Szezámmag
50 g Ropogós wonton lap vagy sült tészta
30 ml Hoisin szósz
20 ml Csípős szósz
30 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a rizslisztet és a vizet, majd hagyd pihenni 15-20 percig.

    A pihentetés segít a tésztának összeállni és a lisztnek felszívni a vizet, így a palacsinta rugalmasabb lesz.

    2

    Melegíts fel egy nagy palacsintasütőt közepes lángon, és kend ki egy kevés olajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne füstöljön az olaj, mert akkor megég a palacsinta. Egyenletesen kend ki a serpenyőt, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

    3

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és gyorsan terítsd szét egy vékony rétegben.

    Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a palacsinta. Gyorsan kell dolgozni, mert a tészta hamar megsül.

    4

    Üss egy tojást a palacsinta tetejére, és egy spatulával terítsd el egyenletesen.

    A tojás segít összetartani a palacsintát és gazdagabb ízt ad neki. A spatulával finoman terítsd el, hogy ne szakadjon el a tészta.

    5

    Szórd meg aprított újhagymával, korianderrel és szezámmaggal.

    Ezek a hozzávalók frissességet és ízt adnak a palacsintának. Kísérletezhetsz más zöldségekkel és fűszerekkel is.

    6

    Amikor a tészta alja aranybarnára sül, fordítsd meg, és süsd még 1 percig.

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, nehogy eltörjön. Ha szükséges, használj két spatulát.

    7

    Fordítsd vissza, majd kend meg hoisin szósszal és csípős szósszal.

    A hoisin szósz édes és sós ízt ad, a csípős szósz pedig pikáns ízt kölcsönöz a palacsintának. Az ízlésednek megfelelően állítsd be a mennyiségeket.

    8

    Helyezd rá a ropogós wonton lapokat vagy sült tésztát, majd hajtsd félbe vagy tekerd fel.

    A ropogós wonton lapok vagy sült tészta textúrát és ízt adnak a palacsintának. Ha nincs kéznél, helyettesítheted más ropogós elemekkel is.

    9

    Vedd ki a serpenyőből, és azonnal tálald, ropogósra sütött állapotban.

    A palacsinta a legfinomabb frissen, ropogósan. Ha nem tálalod azonnal, tartsd melegen egy sütőben.