Egy tálban keverd össze a lisztet, a rizslisztet és a vizet, majd hagyd pihenni 15-20 percig.
A pihentetés segít a tésztának összeállni és a lisztnek felszívni a vizet, így a palacsinta rugalmasabb lesz.
Melegíts fel egy nagy palacsintasütőt közepes lángon, és kend ki egy kevés olajjal.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne füstöljön az olaj, mert akkor megég a palacsinta. Egyenletesen kend ki a serpenyőt, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és gyorsan terítsd szét egy vékony rétegben.
Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a palacsinta. Gyorsan kell dolgozni, mert a tészta hamar megsül.
Üss egy tojást a palacsinta tetejére, és egy spatulával terítsd el egyenletesen.
A tojás segít összetartani a palacsintát és gazdagabb ízt ad neki. A spatulával finoman terítsd el, hogy ne szakadjon el a tészta.
Szórd meg aprított újhagymával, korianderrel és szezámmaggal.
Ezek a hozzávalók frissességet és ízt adnak a palacsintának. Kísérletezhetsz más zöldségekkel és fűszerekkel is.
Amikor a tészta alja aranybarnára sül, fordítsd meg, és süsd még 1 percig.
Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, nehogy eltörjön. Ha szükséges, használj két spatulát.
Fordítsd vissza, majd kend meg hoisin szósszal és csípős szósszal.
A hoisin szósz édes és sós ízt ad, a csípős szósz pedig pikáns ízt kölcsönöz a palacsintának. Az ízlésednek megfelelően állítsd be a mennyiségeket.
Helyezd rá a ropogós wonton lapokat vagy sült tésztát, majd hajtsd félbe vagy tekerd fel.
A ropogós wonton lapok vagy sült tészta textúrát és ízt adnak a palacsintának. Ha nincs kéznél, helyettesítheted más ropogós elemekkel is.
Vedd ki a serpenyőből, és azonnal tálald, ropogósra sütött állapotban.
A palacsinta a legfinomabb frissen, ropogósan. Ha nem tálalod azonnal, tartsd melegen egy sütőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.