Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A macaronokhoz a sima, csomómentes alapanyagok elengedhetetlenek.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A kemény tojáshab a macaronok alapja. Ügyelj, hogy ne verd túl, de legyen elég kemény.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A túlkeverés tönkreteheti a macaronok állagát. Óvatosan, alulról felfelé keverd a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során kialakul egy vékony hártya a macaronok tetején, ami segít a jellegzetes 'talp' kialakulásában.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, nehogy megégjenek. A macaronok akkor jók, ha a 'talpuk' kialakult és könnyen leválaszthatók a sütőpapírról.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben is felolvaszthatod.
Add hozzá a juharszirupot a csokoládékrémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.
A juharszirup mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kenhető legyen.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A töltelék ne legyen túl lágy, különben kifolyik a macaronok közül.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.