Juharszirupos macaron

Juharszirupos macaron

A juharszirupos macaron egy francia édesség, amely a macaron tésztát ötvözi a gazdag juharszirup ízével. A juharszirup édes és karakteres íze jól illik a fehér csokoládé krémes állagához, és egy különleges desszertet eredményez. Ez a macaron tökéletes választás ünnepi alkalmakkor, vagy ha egyedi édességet szeretnél készíteni.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 ml Juharszirup
100 g Fehér csokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A macaronokhoz a sima, csomómentes alapanyagok elengedhetetlenek.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A kemény tojáshab a macaronok alapja. Ügyelj, hogy ne verd túl, de legyen elég kemény.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A túlkeverés tönkreteheti a macaronok állagát. Óvatosan, alulról felfelé keverd a hozzávalókat.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során kialakul egy vékony hártya a macaronok tetején, ami segít a jellegzetes 'talp' kialakulásában.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, nehogy megégjenek. A macaronok akkor jók, ha a 'talpuk' kialakult és könnyen leválaszthatók a sütőpapírról.

    7

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben is felolvaszthatod.

    8

    Add hozzá a juharszirupot a csokoládékrémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.

    A juharszirup mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kenhető legyen.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A töltelék ne legyen túl lágy, különben kifolyik a macaronok közül.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.