A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne az élesztőt és 1 evőkanál cukrot. Hagyjuk felfutni 5-10 percig.
Ha az élesztő nem kezd el habosodni, akkor a tej túl meleg vagy túl hideg volt.
A lisztet, a maradék cukrot, a sót és a tojást egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket. Elkezdjük összegyúrni a tésztát.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert az túlságosan rugalmas lesz és nem kel meg jól.
Amikor a tészta sima és rugalmas, hozzáadjuk a puha vajat, és tovább gyúrjuk, amíg a vaj teljesen beolvad.
A vaj segít abban, hogy a tészta puha legyen és ne száradjon ki a sütés alatt.
Hagyd kelni a tésztát meleg helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
A tészta kelesztéséhez ideális hely egy meleg konyhapult vagy egy előmelegített sütő, amelyet kikapcsolsz, de bent hagyod a tálat.
A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsd ki 1 cm vastagságú téglalappá.
Ne nyújtsd túl vékonyra, mert a tészta sütés után könnyen kiszáradhat.
Szórd meg fahéjjal és cukorral, majd tekerd fel a tésztát, mint egy piskótatekercset.
Ha erősebben szeretnéd érezni a fahéj ízét, adj hozzá még egy kevés fahéjat.
A tésztát vágd kb. 3-4 cm széles darabokra, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyd pihenni 15-20 percig.
Ha a tésztát pihenni hagyod, a kis stanglik jobban kelnek, és puhábbak lesznek.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütés során figyeld a stanglikat, nehogy megégjenek.
Amikor a kanelstangok kihűltek, szórd meg porcukorral, és tálald.
A porcukor adja meg a finom, édes befejezést, ami még ínycsiklandóbbá teszi a sütit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.