Karåcsonyi fƱszeres torta díszítve fahéjjal és aranyporral

Karåcsonyi fƱszeres torta

A karĂĄcsonyi fƱszeres torta tökĂ©letes desszert a hideg tĂ©li estĂ©kre. Az Ă­zletes fahĂ©j, szegfƱszeg Ă©s gyömbĂ©r kombinĂĄciĂłja az ĂŒnnepek hangulatĂĄt idĂ©zi. A krĂ©msajtos bevonat selymes ĂĄllagĂĄval tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a gazdag Ă­zvilĂĄgot. A torta tetejĂ©n talĂĄlhatĂł aranypor Ă©s szĂĄrĂ­tott narancskarikĂĄk ĂŒnnepi lĂĄtvĂĄnyt nyĂșjtanak, Ă­gy nemcsak az Ă­zlelƑbimbĂłknak, hanem a szemnek is igazi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ez a torta garantĂĄltan a karĂĄcsonyi asztal dĂ­sze lesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 1 Ăłra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 Ăłra 35 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 300 g Liszt
⭕ 200 g Kristálycukor
⭕ 100 g Barna cukor
⭕ 200 g Vaj
⭕ 4 db Tojás
⭕ 150 ml Tej
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 0.5 tk. GyömbĂ©rpor
⭕ 1 db NarancshĂ©j (reszelt)
⭕ 100 g Mazsola
⭕ 300 g KrĂ©m sajt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 5 g EhetƑ aranypor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. Vajazz ki Ă©s lisztezz be egy tortaformĂĄt.

    HasznĂĄlhatsz sĂŒtƑpapĂ­rt is a forma kibĂ©lelĂ©sĂ©hez a mĂ©g biztosabb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat, a szegfƱszeget Ă©s a gyömbĂ©rport.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a kristålycukorral és barna cukorral, majd add hozzå egyenként a tojåsokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzåadås utån.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ a könnyebb habosĂ­tĂĄs Ă©rdekĂ©ben. A barna cukor mĂ©lyebb Ă­zt ad a tortĂĄnak.

    4

    Fokozatosan add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a tojĂĄsos keverĂ©khez, vĂĄltogatva a tejjel. VĂ©gĂŒl keverd bele a reszelt narancshĂ©jat Ă©s a mazsolĂĄt.

    A narancshĂ©j Ă©s a mazsola mĂ©g karĂĄcsonyiasabbĂĄ teszi a tortĂĄt. A mazsolĂĄt sĂŒtĂ©s elƑtt ĂĄztasd rumba vagy narancslĂ©be.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. HƱtsd ki teljesen.

    TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd a torta ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©t. Ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, a torta megsĂŒlt.

    6

    A krĂ©mhez keverd össze a krĂ©msajtot, a porcukrot Ă©s a vanĂ­liĂĄt. Óvatosan forgasd bele a kemĂ©ny habbĂĄ vert tejszĂ­nt.

    A krémsajt és a tejszín is legyen hideg a tökéletes krém érdekében.

    7

    Rétegezd a tortåt a krémmel, a tetejét és oldalåt is vond be egyenletesen, majd simítsd el.

    Hasznålj spatulåt a krém egyenletes eloszlatåsåhoz.

    8

    DĂ­szĂ­tsd a tortĂĄt ehetƑ aranyporral, Ă©s szĂłrd meg szĂĄrĂ­tott narancskarikĂĄkkal vagy fahĂ©jrudakkal a karĂĄcsonyi hangulat fokozĂĄsĂĄhoz.

    A díszítéshez hasznålhatsz mås karåcsonyi motívumokat is, példåul csillagokat vagy hópelyheket.

    9

    HƱtsd a tortĂĄt legalĂĄbb egy ĂłrĂĄn ĂĄt tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A tortĂĄt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄrold a hƱtƑben.