Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg illatozni kezdenek.
A hagymát alacsony lángon párold, így édesebb ízt ad az alapnak.
Add hozzá a padlizsánt (karikára vágva), és pirítsd meg mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz. Ezután keverd hozzá a zöldbabot is, és pirítsd pár percig.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le a zöldség.
Öntsd hozzá a vizet, majd keverd bele a földimogyoróvajat és az őrölt pirított rizsport. Add hozzá a sót és a borsot, és forrald fel az egészet.
A rizspor sűrűséget ad a szósznak – ne hagyd ki, ez adja a kare-kare jellegzetes textúráját!
Amikor felforrt, add hozzá a főtt csicseriborsót, és alacsony lángon főzd 10–15 percig, amíg az ízek összeérnek.
A csicseriborsó előre főzve vagy konzervből is használható – csak alaposan öblítsd le.
Az utolsó 5 percben keverd bele a felcsíkozott kínai kelt, és főzd, míg megfonnyad.
Ne főzd túl a kínai kelt – épp csak fonnyadjon meg, hogy megőrizze a friss textúráját.
Tálald forrón főtt jázmin rizzsel vagy ragacsos rizzsel. A mogyorós mártás gazdag és krémes, így a semleges köret jól kiegészíti.
Ízlés szerint szervírozható fermentált szójabab pasztával (bagoong) – ha nem vegetáriánus ételt készítesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.