Langyos tejbe szórd az élesztőt és a cukrot, keverd össze, majd hagyd állni 10 percig, amíg habos nem lesz. Tipp: ha nem habosodik, az élesztő valószínűleg inaktív – próbáld újra frissel.
A tej ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolhatja az élesztő működését.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, joghurtot, olajat és a felfutott élesztős tejet. Gyúrd sima, lágy tésztává. Tedd félre letakarva 1 órára kelni meleg helyre.
A joghurt szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyebben összeálljon a tészta. A tészta legyen lágy, de ne ragadjon.
Közben aprítsd durvára a diót és mandulát, majd keverd össze a mazsolával. Tipp: ha szeretnéd, előzőleg áztasd be a mazsolát langyos vízbe 10 percre, így puhább lesz.
A dió és mandula helyett használhatsz más magvakat is, például kesudiót vagy pisztáciát. A mazsolát ne áztasd túl sokáig, mert széteshet.
A megkelt tésztát oszd 4 egyenlő részre. Formálj belőlük gombócokat, és pihentesd további 10 percig. Ez segít abban, hogy könnyebben lehessen nyújtani őket.
A gombócokat letakarva pihentesd, hogy ne száradjanak ki.
Lisztezett felületen nyújts ki egy tésztagombócot kb. 0,5 cm vastagságú koronggá. Szórd a közepére a mazsolás-diós tölteléket, majd hajtsd össze, és finoman lapítsd újra ovális vagy csepp alakúra.
A tölteléket ne tedd túl közel a szélekhez, hogy ne folyjon ki sütés közben. A tésztát óvatosan lapítsd, hogy ne szakadjon ki.
Forrósíts fel egy száraz serpenyőt közepes-magas hőfokon. Süss egyesével minden naan-t oldalanként 1-2 percig, míg hólyagos nem lesz és aranybarna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert megéghet a tészta. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat.
A kész naan-okat kend meg enyhén olajjal vagy olvasztott vajjal, majd tedd konyharuhára pihenni pár percre, így puha marad. Tipp: ha marad töltelék, megszórhatod a tetejét is vele tálalás előtt.
A konyharuha segít megőrizni a naan puhaságát. Az olaj vagy vaj helyett használhatsz ghít is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.