A tojásokat verjük fel egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű masszát nem kapunk.
Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékleten legyenek, hogy könnyebben felverhetők legyenek.
Add hozzá a mézet, mikan levet és a narancs reszelt héját. Keverd jól össze.
A mikan friss, citrusos íze csodálatosan kiegészíti a süteményt, de ha nem találsz mikant, a narancs is tökéletes alternatíva.
A lisztet keverd el a sütőporral, majd szitáld bele a tojásos keverékbe. Lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet, hogy ne csomósodjon.
A lisztet mindig szitáld át, hogy a sütőpor is egyenletesen eloszoljon.
Miután a lisztet is hozzáadtad, öntsd bele a tejet és az olajat. Keverd el alaposan, amíg sima tésztát kapsz.
Az olaj puhítja a tésztát, és segít a sütés során a finom, omlós állagban.
Öntsd a tésztát egy sütőformába, amit előzőleg kivajaztál és liszteztél. Tedd a tésztát előmelegített, 170°C-os sütőbe, és süsd 40-45 percig.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a tészta ne süllyedjen meg.
A sütemény akkor kész, amikor a teteje aranybarna, és egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyd hűlni a formában 10 percig, majd vedd ki és tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A sütés végén egy tiszta konyharuhával letakarva még puhább marad a sütemény teteje.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.