Kasutera mikan narancsos sütemény tálalva

Kasutera mikan narancsos ízesítéssel

A Kasutera egy hagyományos japán sütemény, amely a portugálok által hozott piskóta recept alapján alakult ki. A mikan narancsos verziója különlegessé teszi ezt az édességet, hiszen a mikan friss citrusos íze finoman kiegészíti a sütemény piskótás állagát. A Kasutera a japán teaszertartásokhoz is kiváló választás, mivel könnyen szeletelhető és könnyed állagú. Az étel története a 16. századra nyúlik vissza, és azóta az egyik legismertebb japán édességgé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
5 db Tojás
150 g Cukor
2 ek. Méz
3 ek. Mikan lé
1 db Narancs héja
150 g Liszt
1 ek. Sütőpor
50 ml Tej
50 ml Olaj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű masszát nem kapunk.

    Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékleten legyenek, hogy könnyebben felverhetők legyenek.

    2

    Add hozzá a mézet, mikan levet és a narancs reszelt héját. Keverd jól össze.

    A mikan friss, citrusos íze csodálatosan kiegészíti a süteményt, de ha nem találsz mikant, a narancs is tökéletes alternatíva.

    3

    A lisztet keverd el a sütőporral, majd szitáld bele a tojásos keverékbe. Lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet, hogy ne csomósodjon.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy a sütőpor is egyenletesen eloszoljon.

    4

    Miután a lisztet is hozzáadtad, öntsd bele a tejet és az olajat. Keverd el alaposan, amíg sima tésztát kapsz.

    Az olaj puhítja a tésztát, és segít a sütés során a finom, omlós állagban.

    5

    Öntsd a tésztát egy sütőformába, amit előzőleg kivajaztál és liszteztél. Tedd a tésztát előmelegített, 170°C-os sütőbe, és süsd 40-45 percig.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a tészta ne süllyedjen meg.

    6

    A sütemény akkor kész, amikor a teteje aranybarna, és egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyd hűlni a formában 10 percig, majd vedd ki és tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A sütés végén egy tiszta konyharuhával letakarva még puhább marad a sütemény teteje.