Katsu Rizses Körettel, ropogós panírozott sertésborda tonkatsu szósszal rizsen

Katsu Rizses Körettel

A katsu rizses körettel egy klasszikus japán étel, amely a panírozott sertésborda és a gazdag tonkatsu szósz kombinációját kínálja, rizsen tálalva. Az étel gyorsan elkészíthető és tökéletes választás egy gyors, mégis ínycsiklandó étkezéshez. A ropogós sertésborda és a gazdag szósz íze jól harmonizál a rizs semlegességével, míg a tonkatsu szósszal való tálalás extra ízt ad hozzá. Ez a fogás ideális lehet egy gyors vacsorához, miközben a japán konyha egyik tradicionális ételét élvezhetjük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pork chop
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
500 ml Vegetable oil
2 ek. Tonkatsu sauce
2 csésze Rice

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Cook the rice according to package instructions and set aside.

    For perfect rice, use a rice cooker or follow the stove-top method, ensuring the rice is tender and fluffy.

    2

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    Ensure the oil is hot enough by testing with a small piece of breadcrumb. If it rises and bubbles immediately, the oil is ready.

    3

    Season the pork chops with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    For an extra crispy crust, press the panko breadcrumbs firmly onto the pork.

    4

    Carefully fry the pork chops in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry the pork chops in batches to avoid overcrowding the pan, which could lower the oil temperature.

    5

    Once fried, drain the pork chops on paper towels to remove excess oil.

    Let the pork chops rest briefly to allow the juices to redistribute.

    6

    Serve the fried pork chops over the rice and drizzle tonkatsu sauce over the top.

    For added flavor, you can mix the tonkatsu sauce with a little bit of soy sauce and sesame oil.