A tonhalat tisztítsd meg, és vágd hosszanti irányban egyenlő, kb. 1 cm vastag szeletekre.
A tonhal szeletelése előtt célszerű a halat rövid ideig a fagyasztóban tárolni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
A szójaszószt és a mirint egy kis tálban keverd össze. Egy mozsárban törd össze a fokhagymát és a gyömbért, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez.
A friss fokhagyma és gyömbér aromája igazi frissességet ad a tatakinek.
Egy serpenyőt forrósíts fel, és adj hozzá egy evőkanál olajat. A tonhal szeleteket mindkét oldalon süsd 20-30 másodpercig, hogy kívül ropogós legyen, de belül nyers maradjon.
A gyors sütés biztosítja, hogy a tonhal kívülről megpiruljon, de belül szaftos és nyers maradjon.
A tonhal szeleteket tedd egy tányérra, és locsold meg a szójaszószos keverékkel. Az ételt tálalás előtt szórd meg pörkölt szezámmaggal.
A szezámmag extra ropogósságot ad a tatakinek és kiemeli a tonhal friss ízét.
A wasabit vízzel keverd simára, majd egy kis tálkában tálald a tonhal mellé.
A wasabi erőteljes ízét érdemes fokozatosan hozzáadni a halhoz, hogy az étel ízvilága ne legyen túl intenzív.
A zöldhagymát vágd finomra, és tedd a tataki tetejére díszítésként.
A zöldhagyma frissessége remekül kiegészíti a tonhal gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.