Katsuo tataki wasabival, tonhal szeletek szezámmaggal és zöldhagymával díszítve

Katsuo tataki wasabival

A Katsuo tataki, a japán konyha egyik legismertebb étke, a tonhal friss és szaftos ízét kiemeli, miközben a kívül ropogós héja remek kontrasztot ad. Az étel eredete a japán halászok hagyományos készítési módjára vezethető vissza, ahol a tonhalat gyorsan sütötték, hogy megőrizzék frissességét. A wasabi frissítő csípőssége és a szezámmag ropogóssága tökéletesen kiegészíti ezt az ínycsiklandó ételt. A Katsuo tataki tökéletes választás, ha valami könnyed, mégis ínycsiklandó japán ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 17 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss tonhal (katsuobushi)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Wasabi
1 ek. Víz
1 ek. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat tisztítsd meg, és vágd hosszanti irányban egyenlő, kb. 1 cm vastag szeletekre.

    A tonhal szeletelése előtt célszerű a halat rövid ideig a fagyasztóban tárolni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    2

    A szójaszószt és a mirint egy kis tálban keverd össze. Egy mozsárban törd össze a fokhagymát és a gyömbért, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez.

    A friss fokhagyma és gyömbér aromája igazi frissességet ad a tatakinek.

    3

    Egy serpenyőt forrósíts fel, és adj hozzá egy evőkanál olajat. A tonhal szeleteket mindkét oldalon süsd 20-30 másodpercig, hogy kívül ropogós legyen, de belül nyers maradjon.

    A gyors sütés biztosítja, hogy a tonhal kívülről megpiruljon, de belül szaftos és nyers maradjon.

    4

    A tonhal szeleteket tedd egy tányérra, és locsold meg a szójaszószos keverékkel. Az ételt tálalás előtt szórd meg pörkölt szezámmaggal.

    A szezámmag extra ropogósságot ad a tatakinek és kiemeli a tonhal friss ízét.

    5

    A wasabit vízzel keverd simára, majd egy kis tálkában tálald a tonhal mellé.

    A wasabi erőteljes ízét érdemes fokozatosan hozzáadni a halhoz, hogy az étel ízvilága ne legyen túl intenzív.

    6

    A zöldhagymát vágd finomra, és tedd a tataki tetejére díszítésként.

    A zöldhagyma frissessége remekül kiegészíti a tonhal gazdag ízét.