Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet, a porcukrot és az instant kávéport szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulaliszt legyen nagyon finomra őrölve. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek és zsiradékmentes edényben verd fel őket.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes-kávés keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverést alulról felfelé végezd, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A masszának szalagszerűen kell lefolynia a spatuláról.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a tetejük megszáradjon.
A sütőpapír alá tegyél egy sablont a körökkel, hogy egyenletes méretűek legyenek. A pihentetés alatt a macaronok tetején bőr képződik, ami segít a lábak kialakulásában.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok teteje repedezik, vedd lejjebb a hőfokot.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd keverd bele a vajat és hagyd hűlni, hogy sűrűsödjön.
A tejszín ne forrjon fel. A vajat szobahőmérsékletűen add hozzá.
A karamellizált dióhoz egy serpenyőben olvaszd meg a barnacukrot alacsony hőfokon, majd add hozzá a durvára tört diót. Keverd össze, hogy a cukor bevonja a diódarabokat, majd terítsd ki sütőpapírra és hagyd kihűlni.
A cukrot alacsony hőfokon olvaszd, hogy ne égjen meg. A diót durvára törd, hogy érezhető legyen a töltelékben.
Amikor a csokoládés krém besűrűsödött, óvatosan keverd hozzá a karamellizált diót. Egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A krém legyen elég sűrű, hogy ne folyjon ki a macaronokból.
Helyezd a kész macaronokat egy tálra, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés segít a macaronoknak megérni és az ízeknek összeérni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.