Moqueca csĂ­pƑs hal kĂłkuszos szĂłsszal, korianderrel Ă©s lime-mal tĂĄlalva

Moqueca CsípƑs

A Moqueca a brazil konyha egyik legismertebb Ă©tele, amelyet hagyomĂĄnyosan halbĂłl kĂ©szĂ­tenek, de a vegetĂĄriĂĄnus vĂĄltozatok is elterjedtek. Az Ă©tel egy krĂ©mes, kĂłkuszos szĂłszban kĂ©szĂŒl, ami rendkĂ­vĂŒl gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł. A csĂ­pƑs vĂĄltozatĂĄban a friss chili Ă©s a koriander erƑsĂ­tik az Ă­zeket, Ă­gy egy igazĂĄn karakteres fogĂĄs kĂ©szĂŒlhet. A Moqueca ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hangulatos csalĂĄdi vacsorĂĄhoz vagy bĂĄrmilyen kĂŒlönleges alkalomra, ahol az Ă­zek Ă©s a szĂ­nek is dominĂĄlnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Hal filĂ©
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 ek. KĂłkuszreszelĂ©k

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket sózd, borsozd, és locsold meg lime levével. Tedd félre, hogy påcolódjon egy kicsit.

    A lime frissessége segít, hogy a hal íze még intenzívebb legyen.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt vågd finomra, a kaliforniai paprikåt és chilit szeleteld fel.

    MinĂ©l finomabbra vĂĄgod a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, annĂĄl gyorsabban fog összeĂ©rni az Ă­zĂŒk a szĂłszban.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s paprikĂĄt. Közepes lĂĄngon sĂŒsd Ƒket 5-6 percig.

    A fokhagymĂĄt Ă©s hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert kesernyĂ©s Ă­zt adhat neki.

    4

    Amikor a hagyma ĂŒvegesedik, add hozzĂĄ a zöld chiliket, Ă©s keverd össze. Ezt követƑen öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet, Ă©s keverd simĂĄra.

    A zöld chili Ă­zesĂ­tĂ©se erƑteljesebb lesz, ha a kĂłkusztejbe elkevered, Ă­gy kellemes csĂ­pƑs Ă­zt kapunk.

    5

    Add hozzĂĄ a halat, Ă©s pĂĄrold lassan 10-15 percig, amĂ­g a hal teljesen ĂĄtfƑ. Közben a szĂłsz besƱrƱsödik Ă©s egy krĂ©mes textĂșrĂĄt kap.

    Ne fƑzd tĂșl a halat, mert szĂ©tmorzsolĂłdik. Figyeld, hogy Ă©ppen ĂĄtsĂŒlt legyen!

    6

    Az Ă©telt tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel Ă©s egy kis kĂłkuszreszelĂ©kkel.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s a kĂłkuszreszelĂ©k extra textĂșrĂĄt ad a vĂ©gsƑ Ă©telnek!