Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatin teljesen ellepje a víz, és ne érjenek össze a lapok.
Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot közepes lángon, de ne forrald fel.
Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj növényi tejszínt és tejet.
Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magokat, és add a tejszínes keverékhez.
Ha nincs vaníliarud, használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot is.
Öntsd hozzá a frissen főzött eszpresszót, és keverd el egyenletesen.
Használj minőségi eszpresszót a legjobb ízélmény érdekében.
Vedd le a tűzről, nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a meleg keverékhez, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.
Öntsd a panna cottát kis poharakba vagy formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat vagy formákat előzőleg öblítsd ki hideg vízzel, hogy könnyebben ki tudd borítani a panna cottát.
Tálalás előtt szórd meg kakaóporral, majd díszítsd tejszínhabbal és kávészemekkel.
A tetejére szórhatsz reszelt csokoládét vagy csokoládéforgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.