Kávés panna cotta kakaóporral és tejszínhabbal díszítve

Kávés panna cotta

A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amelyet a tejszínes alap és a selymes textúra tesz igazán különlegessé. A kávés változat a gazdag eszpresszó ízével tökéletesen harmonizál a lágy krémességgel. Ez a desszert kiváló választás reggeli mellé, délutáni kávézáshoz vagy akár egy elegáns vacsora lezárásaként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
100 g Kristálycukor
1 db Vaníliarúd
6 db Zselatinlap
100 ml Espresso kávé
30 g Kakaópor
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a zselatin teljesen ellepje a víz, és ne érjenek össze a lapok.

    2

    Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot közepes lángon, de ne forrald fel.

    Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj növényi tejszínt és tejet.

    3

    Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magokat, és add a tejszínes keverékhez.

    Ha nincs vaníliarud, használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot is.

    4

    Öntsd hozzá a frissen főzött eszpresszót, és keverd el egyenletesen.

    Használj minőségi eszpresszót a legjobb ízélmény érdekében.

    5

    Vedd le a tűzről, nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a meleg keverékhez, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.

    6

    Öntsd a panna cottát kis poharakba vagy formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat vagy formákat előzőleg öblítsd ki hideg vízzel, hogy könnyebben ki tudd borítani a panna cottát.

    7

    Tálalás előtt szórd meg kakaóporral, majd díszítsd tejszínhabbal és kávészemekkel.

    A tetejére szórhatsz reszelt csokoládét vagy csokoládéforgácsot is.