A rizst alaposan mosd át, és egy kis vízben áztasd be 30 percre, hogy megpuhuljon.
A rizst lehetőleg hosszú szemű rizsből válaszd, mivel az adja a legjobb textúrát a phirniben.
Egy lábasban forrald fel a tejet, majd add hozzá az előre áztatott rizst, és főzd lassú tűzön kb. 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej besűrűsödik.
Ne hagyd felügyelet nélkül a tejjel főződő rizst, mert könnyen leéghet. Folyamatosan keverd, hogy sima állagot kapj.
Amíg a rizs fő, egy kis tálban áztasd a sáfrányt egy evőkanál meleg tejben, hogy intenzívebb színt és ízt adjon a phirninek.
A sáfrány drága fűszer, de egy kis mennyiség is elég ahhoz, hogy gazdag, aranyszínű pörköltet kapj.
Miután a rizs megfőtt és a tej besűrűsödött, add hozzá a cukrot, fahéjat, szerecsendiót és a sáfrányos tejet.
A fahéj és szerecsendió fűszerekkel különleges ízt adsz az ételnek, de ha nem szereted a fűszeres ízeket, el is hagyhatod.
A rózsavizet és a mandulát (finomra vágva) add hozzá, majd keverd jól össze. Főzd további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mandulát és pistáciát a végén érdemes hozzáadni, hogy megőrizzék a frissességüket.
Miután a phirni elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald hűtve vagy melegen. Tálalás előtt díszítsd pistáciával és mandulával.
A phirni hidegen is finom, de ha melegen tálalod, még krémesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.