Khachapuri sajttal, friss, ropogós tésztåban, gazdag sajtos töltelékkel

Khachapuri sajttal

A khachapuri egy tradicionĂĄlis grĂșz Ă©tel, amely sajttal töltött, friss, puha tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlt. A sajtos töltelĂ©k az Ă©tel központi eleme, Ă©s a tĂ©szta omlĂłs, ropogĂłs textĂșrĂĄja csodĂĄlatosan kiegĂ©szĂ­ti. A grĂșz konyhĂĄban ez az Ă©tel gyakran kerĂŒl a közĂ©ppontba, Ă©s nemcsak fƑételkĂ©nt, hanem egy finom elƑételkĂ©nt is tĂĄlaljĂĄk. Az Ă©tel szĂĄmos vĂĄltozata lĂ©tezik, de a sajtos khachapuri mindenkĂ©pp az egyik legnĂ©pszerƱbb.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 300 g Sajt (pl. feta vagy mozzarella)
⭕ 200 ml Tej
⭕ 1 db Tojás
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd el a tĂ©sztĂĄt: A tejben oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztƑt, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, amĂ­g felfut.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a tej ne legyen tĂșl meleg, mert az megöli az Ă©lesztƑt!

    2

    A lisztet Ă©s a sĂłt egy tĂĄlban keverd össze, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs tejet Ă©s az olĂ­vaolajat. Keverd össze, Ă©s gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    Ha tĂșl ragadĂłs a tĂ©szta, adj hozzĂĄ egy kis lisztet, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl szĂĄraz.

    3

    Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni, letakarva, kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy megkettƑzƑdjön a tĂ©rfogata.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, meleg helyen pihentesd a tésztåt.

    4

    Amíg a tészta kel, a sajtot reszeld le, és keverd össze egy tojåssal, hogy sƱrƱbb tölteléket kapj.

    A feta Ă©s mozzarella kombinĂĄciĂłja igazĂĄn finom, de mĂĄs tĂ­pusĂș sajtok is hasznĂĄlhatĂłk!

    5

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 2-3 rĂ©szre, majd minden darabot nyĂșjts ki egy ovĂĄlis formĂĄra.

    Ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szakadjon el sĂŒtĂ©s közben.

    6

    Helyezd a sajtkeveréket a tészta közepére, majd a tészta széleit hajtsd fel, hogy formåzott kosår alakot kapj.

    Ha szeretnĂ©l, egy tojĂĄst ĂŒthetsz a tĂ©szta közepĂ©re, hogy mĂ©g gazdagabb legyen.

    7

    A khachapurit 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    Ha a tĂ©szta teteje tĂșl gyorsan pirulna, fedd le fĂłliĂĄval, hogy ne Ă©gjen meg.