KĂ©szĂtsd el a tĂ©sztĂĄt: A tejben oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztĆt, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, amĂg felfut.
GyĆzĆdj meg rĂłla, hogy a tej ne legyen tĂșl meleg, mert az megöli az Ă©lesztĆt!
A lisztet Ă©s a sĂłt egy tĂĄlban keverd össze, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztĆs tejet Ă©s az olĂvaolajat. Keverd össze, Ă©s gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ.
Ha tĂșl ragadĂłs a tĂ©szta, adj hozzĂĄ egy kis lisztet, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl szĂĄraz.
Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni, letakarva, kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy megkettĆzĆdjön a tĂ©rfogata.
Ha gyorsĂtani szeretnĂ©d a folyamatot, meleg helyen pihentesd a tĂ©sztĂĄt.
AmĂg a tĂ©szta kel, a sajtot reszeld le, Ă©s keverd össze egy tojĂĄssal, hogy sƱrƱbb töltelĂ©ket kapj.
A feta Ă©s mozzarella kombinĂĄciĂłja igazĂĄn finom, de mĂĄs tĂpusĂș sajtok is hasznĂĄlhatĂłk!
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 2-3 rĂ©szre, majd minden darabot nyĂșjts ki egy ovĂĄlis formĂĄra.
Ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szakadjon el sĂŒtĂ©s közben.
Helyezd a sajtkeveréket a tészta közepére, majd a tészta széleit hajtsd fel, hogy formåzott kosår alakot kapj.
Ha szeretnĂ©l, egy tojĂĄst ĂŒthetsz a tĂ©szta közepĂ©re, hogy mĂ©g gazdagabb legyen.
A khachapurit 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben sĂŒsd 20-25 percig, amĂg aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.
Ha a tĂ©szta teteje tĂșl gyorsan pirulna, fedd le fĂłliĂĄval, hogy ne Ă©gjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.