Khaman Rava Dhokla friss korianderrel tálalva

Khaman Rava Dhokla

A khaman rava dhokla egy híres indiai étel, amely a Gujurát tartományból származik. Ez a tésztaétel alapvetően búzadarából készül, és gőzöléssel párolják, így egy könnyű, de tápláló ételt kapunk. A dhokla különféle változatai léteznek, de a khaman változat különösen népszerű, mivel könnyen elkészíthető és számos étkezéshez illik. Az étel fűszeres olajjal és friss korianderrel tálalva még ízletesebbé válik, így remek választás lehet bármelyik étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (búzadara)
100 g Joghurt
150 ml Víz
1 ek. Citromlé
1 tk. Mustármag
1 csipet Asafetida (héjas hing)
1 db Zöld chili
1 tk. Cukor
1 csipet
1 tk. Soda (szóda)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rava-t (búzadara) egy nagy tálban keverd össze a joghurttal és a vízzel, hogy egy sűrű, sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá még egy kis vizet, hogy megfelelő állagot érjünk el.

    2

    A tésztához add hozzá a citromlevet, cukrot és sót, majd keverd össze alaposan.

    A citromlé nemcsak ízt ad, hanem segít a tészta lazábbá válásában is.

    3

    A tésztát most hagyd pihenni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenő idő alatt a tészta kicsit megduzzad, így könnyebb lesz a párolás során.

    4

    Egy gőzölő edényt melegíts fel. Az edény aljára helyezz egy nedves rongyot vagy egy kis papírtörlőt, hogy a gőz megfelelően keringjen.

    A nedves rongy segít abban, hogy a dhokla ne ragadjon le a gőzölő edény aljára.

    5

    Miután a tészta pihent, add hozzá a szóda (szóda bikarbóna) és keverd jól össze.

    A szóda segít a tészta megemelkedésében és levegőssé tételében.

    6

    Öntsd a tésztát a gőzölő edénybe, és gőzöld 10-12 percig, amíg a dhokla meg nem szilárdul.

    Ne nyisd ki a fedőt túl gyakran, hogy a gőz ne szökjön el, és a dhokla egyenletesen párolódjon.

    7

    Míg a dhokla párolódik, egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Tedd bele a mustármagot, és amikor elkezdenek pattogni, add hozzá az asafetidát és a felaprított zöld chilit.

    Az asafetida (hing) egy nagyon aromás fűszer, így csak egy csipetnyi kell belőle, hogy ne legyen túl erős az íze.

    8

    Miután a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres olajat, és díszítsd friss korianderrel.

    A friss koriander extra frissességet és színt ad a tálhoz.