Khasta kachori hagymás töltelékkel, friss korianderrel tálalva

Khasta kachori hagymás töltelékkel

A khasta kachori egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. Az eredeti változatokban gyakran használnak darált húst, de a hagymás töltelék is rendkívül ínycsiklandó. A khasta kachori ropogós, fűszeres tésztája és gazdag ízű tölteléke tökéletes párosítást alkot. Egy igazi indiai klasszikus, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
1 tk. Szemes köménymag
0.5 tk.
100 ml Víz
1 ek. Olaj
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 db Csípős paprika
1 csokor Friss koriander
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a köménymagot és a sót. Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és gyúrd össze a tésztát. A tésztát pihentesd 15-20 percig.

    A tésztát ne dagaszd túl, hogy könnyű és laza maradjon. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a csípős paprikát is vágd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és párold meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a csípős paprikát.

    Párold a hagymát alacsony hőmérsékleten, hogy ne égjen meg, és az íze ne legyen keserű.

    3

    Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá a garam masalát, és pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A garam masala gazdag fűszeres ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl, mert a fűszerek keserűvé válhatnak.

    4

    Tedd hozzá a friss koriandert, és jól keverd össze. Ezt követően tedd félre a tölteléket, hogy hűljön.

    A koriander frissessége és zöld színe kiemeli a tölteléket, és ínycsiklandóbbá teszi.

    5

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és formázz belőle kis golyókat. Minden golyót nyújts ki egyenletesen, majd tedd a közepébe a hagymás tölteléket.

    A tölteléket bőven tedd bele, hogy gazdag ízeket kapj, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok, mert a tészta szétpukkanhat.

    6

    A tészta széleit óvatosan hajtsd össze, majd formázz belőle kis kerek lepényeket.

    Figyelj rá, hogy a szélek jól záródjanak, különben a sütés során a töltelék kifolyhat.

    7

    Forró olajban süsd ki a kachorikat aranybarnára, mindkét oldalukat.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú! Ha túl hideg, a kachori átitatódik olajjal, ha túl forró, megéghet.

    8

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    A kachori frissen a legfinomabb, a ropogós külső és a fűszeres töltelék ideális párosítást alkot.