Khichdi zabpehellyel, gazdag tápanyagokban, friss korianderrel díszítve

Khichdi zabpehellyel

A Khichdi egy tradicionális indiai étel, amelyet különféle gabonafélékből és hüvelyesekből készítenek. Az étel egyszerű, de rendkívül tápláló, és különböző változatai léteznek az indiai konyhában. A zabpehely használata egy modern csavart ad a tradicionális receptnek, ami nemcsak táplálóbbá, hanem ízletesebbé is teszi. Az ételt gyakran tálalják friss korianderrel és egy csipetnyi sóval, ami kiemeli a fűszerek ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zabpehely
100 g Rizs
100 g Lencse
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Himalája só
2 ek. Friss koriander
800 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a lencsét alaposan mosd meg, majd tedd félre.

    A rizs és a lencse előzetes áztatása segíthet gyorsabban megfőni őket, de nem kötelező.

    2

    Melegíts egy nagy edényt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a köményt, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény segít kiemelni az étel ízét, és gazdagabbá teszi a szószt.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagymát és gyömbért figyelmesen pirítsd, hogy ne égjenek meg, mivel keserűvé válhatnak.

    4

    Ezután add hozzá a rizst, a lencsét, a zabpelyhet és az összes vizet. Keverd jól össze.

    A zabpehely gazdag tápanyagokban, és jól fog működni az ételben a rizs és lencse mellett.

    5

    Hozd a keveréket felforrni, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és fedő alatt főzd 20-25 percig, amíg a rizs, lencse és zabpehely teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha az étel túl sűrűvé válik.

    6

    Amikor kész, szórd meg friss korianderrel, és ízesítsd sóval. Tálald melegen.

    Friss koriander frissességet ad, és az étel ízét kiemeli.