A rizst és a lencsét alaposan mosd meg, majd tedd félre.
A rizs és a lencse előzetes áztatása segíthet gyorsabban megfőni őket, de nem kötelező.
Melegíts egy nagy edényt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a köményt, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
A kömény segít kiemelni az étel ízét, és gazdagabbá teszi a szószt.
Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagymát és gyömbért figyelmesen pirítsd, hogy ne égjenek meg, mivel keserűvé válhatnak.
Ezután add hozzá a rizst, a lencsét, a zabpelyhet és az összes vizet. Keverd jól össze.
A zabpehely gazdag tápanyagokban, és jól fog működni az ételben a rizs és lencse mellett.
Hozd a keveréket felforrni, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és fedő alatt főzd 20-25 percig, amíg a rizs, lencse és zabpehely teljesen megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha az étel túl sűrűvé válik.
Amikor kész, szórd meg friss korianderrel, és ízesítsd sóval. Tálald melegen.
Friss koriander frissességet ad, és az étel ízét kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.