Klasszikus bulgogi tĂĄlalva, marhahĂșssal Ă©s lime-mal

Klasszikus Bulgogi

A klasszikus bulgogi gyökerei a koreai konyhĂĄba nyĂșlnak vissza, ahol a marhahĂșs kĂŒlönfĂ©le pĂĄcokkal valĂł marinĂĄlĂĄsĂĄnak hagyomĂĄnya van. A bulgogi egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zĂ©t a szĂłjaszĂłsz, fokhagyma Ă©s a friss lime adja, mĂ­g a hĂșs szaftos Ă©s gazdag aromĂĄjĂș marad. Az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy autentikus koreai vacsorĂĄhoz, amelyet könnyen elkĂ©szĂ­thetsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. BĂșzaliszt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂ©kony csĂ­kokra szeleteld fel. Egy nagy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, bĂșzalisztet, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, barna cukrot, szezĂĄmmagolajat Ă©s a borsot.

    A hĂșs szeletelĂ©se elƑtt hƱtsd le egy kicsit a hĂșst, Ă­gy könnyebben tudod vĂ©kony csĂ­kokra vĂĄgni.

    2

    A felaprĂ­tott marhahĂșst tedd a tĂĄlba, Ă©s alaposan forgasd össze a marinĂĄddal. Hagyjuk pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    MinĂ©l hosszabb ideig pihenteted, annĂĄl Ă­zesebb lesz a bulgogi, de legalĂĄbb 30 perc pihenĂ©s szĂŒksĂ©ges.

    3

    Póréhagymåt apró darabokra vågd. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A pĂłrĂ©hagyma egy kis frissessĂ©get ad az Ă©telnek, Ă©s remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a marhahĂșs Ă­zĂ©t.

    4

    Egy serpenyƑben öntsd fel az olĂ­vaolajat, majd hevĂ­tsd fel. Tedd bele a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdik Ă©s ropogĂłsra sĂŒl.

    Ne tedd tĂșlzsĂșfolt serpenyƑbe a hĂșst, kĂŒlönben nem fog egyenletesen megsĂŒlni.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs megsĂŒlt, tĂĄlald a bulgogit lime levĂ©vel Ă©s friss pĂłrĂ©hagymĂĄval. Ha szeretnĂ©d, szezĂĄmmaggal is megszĂłrhatod.

    A lime frissĂ­tƑ Ă­ze Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłssĂĄga igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi a bulgogit.