Klasszikus pakora, aranybarna és ropogós falatkák tálalva

Klasszikus Pakora

A Pakora az indiai konyha egyik legnépszerűbb utcai ételévé vált, mely az egész világon ismert. Az étel az indiai fűszerek és zöldségek tökéletes kombinációját kínálja, ami a kívül ropogós, belül puha falatokat eredményez. A klasszikus pakora hagyományosan csicseriborsó lisztből és különböző zöldségekből készül, és az egész család kedvence. A fűszerek, mint a kömény, koriander és kurkuma, egyedi ízt adnak, miközben a tésztája ropogós és ínycsiklandó marad. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez, vagy vendégvárásra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chickpea flour
50 g Rice flour
2 db Potatoes
1 db Onion
100 g Spinach leaves
1 tk. Cumin seeds
1 tk. Coriander powder
0.5 tk. Turmeric powder
0.5 tk. Chili powder
2 cm Ginger
2 clove Garlic
1 tk. Salt
100 ml Water
150 ml Oil (for frying)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg és hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk őket apró kockákra.

    A burgonyát apró kockákra vágva egyenletesebben fog sülni és gyorsabban megpuhul.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért pedig reszeljük le.

    A friss gyömbér segít a pakora fűszeres ízének kiemelésében.

    3

    Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, koriandert, kurkumát, chili port) és a sót.

    A rizsliszt hozzáadása segít a pakorák ropogóssá tételében.

    4

    Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, hagymát, fokhagymát, gyömbért és a spenótot.

    A spenót frissességet és extra ízt ad a pakorának, így a tésztát is jobban fel fogja szívni.

    5

    Öntsük hozzá a vizet, és keverjük össze alaposan, amíg sűrű tésztát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.

    Ne legyen túl híg a tészta, mivel akkor nem fog jól tapadni a zöldségekre.

    6

    Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Kanállal formázzunk kis adagokat a tésztából és helyezzük őket óvatosan az olajba.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a pakorák ne szívják magukba az olajat, hanem szépen ropogósra süljenek.

    7

    Süssük a pakorákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne süssük túl, mert akkor a pakorák szárazak lesznek.

    8

    Vegyük ki a pakorákat az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, így a pakorák nem lesznek túl zsírosak.