Klasszikus tonkatsu, ropogós panírozott sertésborda tonkatsu szósszal

Klasszikus Tonkatsu

A tonkatsu, a japán konyha egyik legismertebb ételének számít. A recept gyökerei a 19. századi Japánba nyúlnak vissza, amikor az európai ételek kezdtek elterjedni a helyi konyhában. A tonkatsu egy panírozott, ropogós sertésborda, amelyet tonkatsu szósszal tálalnak. Az étel egyszerű, de gazdag ízvilágú, és tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy étkezéshez, amely egy csipetnyi japán ízt hoz az asztalra. A tonkatsu tradicionálisan rizssel és savanyúsággal kerül tálalásra, de sokan salátával is szeretik. Az étel népszerűségét az egyszerűségében rejlik – könnyen elkészíthető, mégis ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pork chop
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 db Cabbage
500 ml Vegetable oil
2 ek. Tonkatsu sauce

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    Make sure the oil is hot enough by testing with a small piece of breadcrumb. If it sizzles immediately, the oil is ready.

    2

    Season the pork chops with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    For a crunchier coating, press the panko breadcrumbs onto the pork chops to ensure they stick well.

    3

    Carefully fry the pork chops in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry the pork chops in batches if necessary, ensuring the oil temperature stays consistent.

    4

    Once fried, drain the pork chops on a paper towel to remove excess oil.

    Let the pork chops rest for a minute to allow the juices to redistribute.

    5

    Slice the pork chops into strips and serve with shredded cabbage and tonkatsu sauce.

    For an authentic touch, serve the tonkatsu with a side of rice and pickles.