Kókusztejes macaron

Kókusztejes macaron

A kókusztejes macaron a francia macaron tésztát ötvözi a kókusz frissítő ízével, amit a gazdag fehér csokoládékrém kísér. A kókusz krémes textúrája és a csokoládé édessége tökéletes harmóniát alkot, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet hozunk létre.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 ml Kókusztej
50 g Kókuszreszelék
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a kókusztejes tölteléket: a kókusztejet és a kókuszreszeléket egy serpenyőben melegítsd össze, hogy a kókusz íze átjárja a krémet.

    Ne forrald a kókusztejet, csak melegítsd össze a kókuszreszelékkel, hogy az aromák jobban kioldódjanak.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás biztosítja, hogy a macaronok felülete sima legyen, és ne legyenek benne darabos részek.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha szobahőmérsékletű és egy csipet sót adsz hozzá verés közben. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert az megakadályozza a hab keményedését.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alkalmazz alulról felfelé mozdulatokat, hogy a hab ne törjön össze. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egyforma méretű habzsákcsövet a korongokhoz, hogy mindegyik macaron egyforma legyen. A korongok között hagyj elegendő helyet, mert sütés közben terjednek.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során egy vékony hártya képződik a macaronok tetején, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a teteje már nem ragad-e az ujjadhoz.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a macaronokat, és ha a 'lábuk' kialakult, és a tetejük már nem mozog, akkor készen vannak. Ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a kókuszos krémet, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj vízgőz feletti módszert vagy rövid időközönként a mikrohullámú sütőt.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronok közé tölteni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes kókuszos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronok felén, hogy mindegyik egyforma legyen.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok szerkezete és íze tökéletes legyen. Ne hagyd ki ezt a lépést!