Készítsd el a kókusztejes tölteléket: a kókusztejet és a kókuszreszeléket egy serpenyőben melegítsd össze, hogy a kókusz íze átjárja a krémet.
Ne forrald a kókusztejet, csak melegítsd össze a kókuszreszelékkel, hogy az aromák jobban kioldódjanak.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás biztosítja, hogy a macaronok felülete sima legyen, és ne legyenek benne darabos részek.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha szobahőmérsékletű és egy csipet sót adsz hozzá verés közben. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert az megakadályozza a hab keményedését.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alkalmazz alulról felfelé mozdulatokat, hogy a hab ne törjön össze. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egyforma méretű habzsákcsövet a korongokhoz, hogy mindegyik macaron egyforma legyen. A korongok között hagyj elegendő helyet, mert sütés közben terjednek.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során egy vékony hártya képződik a macaronok tetején, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a teteje már nem ragad-e az ujjadhoz.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a macaronokat, és ha a 'lábuk' kialakult, és a tetejük már nem mozog, akkor készen vannak. Ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a kókuszos krémet, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj vízgőz feletti módszert vagy rövid időközönként a mikrohullámú sütőt.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronok közé tölteni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes kókuszos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronok felén, hogy mindegyik egyforma legyen.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok szerkezete és íze tökéletes legyen. Ne hagyd ki ezt a lépést!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.