Kolokithokeftedes petrezselyemmel, friss citromlével tálalva

Kolokithokeftedes petrezselyemmel

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik klasszikus ételének számít. A cukkini és a feta sajt keveréke ínycsiklandó falatokat alkot, amelyeket petrezselyemmel és friss citromlével tálalnak. A kolokithokeftedes hagyományosan éttermekben és családi összejöveteleken is népszerű étel, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. A citrom és a petrezselyem frissessége kiemeli a zöldségek ízét, így ez az étel tökéletes választás egy könnyű vacsorához vagy étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Cukkini
1 db Hagyma
2 clove Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás
2 ek. Rizsliszt
100 g Feta sajt
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le, és sózd meg, majd hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét.

    A cukkinit érdemes jól kinyomni, hogy ne legyen túl vizes a keverék.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon párold meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma túlzott pirítása keserűséget okozhat, így érdemes csak rövid ideig sütni.

    3

    A megpárolt hagymát és fokhagymát keverd össze a lecsöpögtetett cukkini reszelékkel.

    Ha a keverék túl vizes, adj hozzá egy kevés rizslisztet, hogy jól formázható legyen.

    4

    Add hozzá a felvert tojást, a petrezselymet, a feta sajtot, a borsot, a sót és a rizslisztet, majd jól keverd össze.

    A feta sajt ad egy különleges ízt a falatoknak, de ha nem szereted, helyettesítheted más sajttal is.

    5

    A keverékből formálj kis golyókat vagy korongokat, és forrósíts fel egy serpenyőt, amiben az olívaolaj van.

    A golyók nem legyenek túl nagyok, mert akkor nehezebb őket egyenletesen átsütni.

    6

    A kolokithokeftedeseket közepes lángon süsd ki 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne süsd túl, mert akkor kiszáradhatnak. Érdemes minden oldalát egyenletesen pirítani.

    7

    Tálald a kész kolokithokeftedeseket citromlével meglocsolva, és friss petrezselyemmel díszítve.

    A citrom frissessége remekül kiegészíti a sült cukkinit, és segít kiemelni az ízeket.