A cukkinit reszeld le, és sózd meg, majd hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét.
A cukkinit érdemes jól kinyomni, hogy ne legyen túl vizes a keverék.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon párold meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma túlzott pirítása keserűséget okozhat, így érdemes csak rövid ideig sütni.
A megpárolt hagymát és fokhagymát keverd össze a lecsöpögtetett cukkini reszelékkel.
Ha a keverék túl vizes, adj hozzá egy kevés rizslisztet, hogy jól formázható legyen.
Add hozzá a felvert tojást, a petrezselymet, a feta sajtot, a borsot, a sót és a rizslisztet, majd jól keverd össze.
A feta sajt ad egy különleges ízt a falatoknak, de ha nem szereted, helyettesítheted más sajttal is.
A keverékből formálj kis golyókat vagy korongokat, és forrósíts fel egy serpenyőt, amiben az olívaolaj van.
A golyók nem legyenek túl nagyok, mert akkor nehezebb őket egyenletesen átsütni.
A kolokithokeftedeseket közepes lángon süsd ki 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.
Ne süsd túl, mert akkor kiszáradhatnak. Érdemes minden oldalát egyenletesen pirítani.
Tálald a kész kolokithokeftedeseket citromlével meglocsolva, és friss petrezselyemmel díszítve.
A citrom frissessége remekül kiegészíti a sült cukkinit, és segít kiemelni az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.