A káposztát aprítsd fel, enyhén sózd be, majd hagyd állni 10 percig. Ezután nyomkodd ki, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet.
A káposzta sózása segít eltávolítani a felesleges vizet, így a töltelék nem lesz túl nedves. Ne hagyd a káposztát 10 percnél tovább állni, mert túlságosan megpuhulhat.
Az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le. Egy tálban keverd össze a darált sertéshúst, káposztát, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, gochujang pasztát, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze.
A gochujang mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha kevésbé csípősen szereted. Kóstold meg a tölteléket, mielőtt a tésztába töltenéd, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.
Helyezz egy teáskanálnyi tölteléket minden mandu tésztalap közepére. Vizezd be a tésztalap szélét, hajtsd félbe, majd csipkézd össze a széleit, hogy jól záródjon.
A tészta széleit alaposan nedvesítsd be, hogy biztosan összeragadjanak. A csipkézés nem csak szép, de segít is a lezárásban. Ha a tészta szakad, használj egy kis lisztet a gyúródeszkán.
Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Süsd a mandukat 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarnára sül.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a manduk alja gyorsan megpiruljon, de ne égesd meg. A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, hogy ne ragadjanak le.
Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 5-6 percig, míg a víz el nem párolog. Ez segít, hogy a tészta felső része is megpuhuljon.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a hőfoktól. Figyeld, hogy a víz elpárologjon, de a manduk ne égjenek le. Ha szükséges, csökkentsd a hőfokot.
Miután a víz elpárolgott, vedd le a fedőt, és süsd további 1-2 percig, hogy ropogós aljat kapjon a mandu.
Ebben a szakaszban figyelj oda, mert a manduk könnyen leéghetnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat a serpenyőbe.
Tálald frissen, szójaszószos vagy csípős mártogatóval. Tipp: megszórhatod friss újhagymával vagy szezámmaggal a tálalás előtt.
A szezámmag pirítva még intenzívebb ízt ad. A mártogatóshoz keverhetsz egy kis ecetet is a szójaszószba.
Ha igazán csípősen szereted, tálalás előtt egy kevés extra gochujangot is kínálhatsz mellé mártogatóként.
A gochujang helyett használhatsz más csípős szószt is, például srirachát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.